۰
آشنایی با شرکت تکنیپ

ورژن فرانسوی نفت

تکنیپ به‌ عنوان یک شرکت فعال در حوزه نفت و گاز، یکی از بزرگ ترین شرکت­ های ارائه­ دهنده خدمات کنترل پروژه، مهندسی نفت و گاز، حفاری ساحلی ، خشکی ، فراساحلی و ساخت سازه­ ها در صنایع مرتبط است. این گروه دارای 40 هزار نفر نیروی ماهر در سراسر جهان است که قابلیت ارائه خدمات در عمیق‌ ترین مخازن نفت و گاز در بستر دریا ، تا احداث بزرگ ترین و پیچیده‌ترین سازه‌های دریایی را دارد.
شرکت تکنیپ - عصر نفت
شرکت تکنیپ - عصر نفت
به گزارش ميزنفت ، شرکت تکنیپ یک شرکت خدمات مهندسی نفت و گاز فرانسوی است. این شرکت یکی از بزرگترین شرکت های ارائه دهنده خدمات، کنترل پروژه، مهندسی نفت و گاز، خدمات حفاری ساحلی خشکی و فراساحلی و ساخت سازه ها در صنایع مرتبط با انرژی است.

در این شرکت بیش از 40 هزار نفر به طور مداوم در حال ارائه خدمات در عمیق ترین مخازن نفت و گاز در بستر دریا تا احداث بزرگترین و پیچیده ترین سازه های دریایی، زیر ساخت های ساحلی و راه اندازی خطوط لوله در مناطق مختلف جهان هستند.

در حال حاضر این شرکت در 48 کشور جهان فعال است. سهام این شرکت در بازار بورس یورونکست پاریس داد و ستد می شود.


*تاریخچه ای از تکنیپ
شرکت تکنیپ، در سال 1958 میلادی توسط آی‌ اف ‌پی، یا انستیتوی نفت فرانسه، در شهر پاریس تاسیس شد. اولین فعالیت‌های تکنیپ، در زمینه ساخت‌ وساز بود. با شروع دهه 1960 میلادی این شرکت وارد صنایع نفت و گاز شد.
این شرکت، اولین سری موفقیت‌های بین ‌المللی خود را در اواسط دهه 1960 میلادی با تکمیل پروژه‌هایی در آسیا و آفریقا آغاز کرد.
 
در دهه 1970 با تاسیس شرکت جئوپروداکشن ، تکنیپ نخستین نمایندگی خود را در شهر رم تاسیس کرد. این نمایندگی در زمینه تجهیزات پالایشگاهی آغاز به کار کرد. همزمان انستیتوی نفت فرانسه ، شرکتی به‌ نام کافلکسیپ که فعال در زمینه طراحی ساخت و عرضه قطعات دستگاه های حفاری زیر دریا است، تاسیس کرد. تکنیپ در دهه 1980 فعالیت خود را گسترش داد و دفاتر جدیدی در کوالالامپور و ابوظبی تاسیس کرد.

در این دهه کافلکسیپ، دومین کارخانه تولیدی خود را در برزیل و شعبه دیگری در زمینه تولید لوله در نیوکاسل راه اندازی کرد. در دهه 1990 میلادی ، سهام شرکت تکنیپ در بورس اوراق بهادار پاریس و سهام شرکت کافلکسیپ در بازار بورس نیویورک ثبت شد. همچنین شرکت تکنیپ با تملک شرکت کی تی آی به یکی از گروه های پیشرو مهندسی تبدیل شد.

در دهه 2000 میلادی ، شرکت تکنیپ با کافلکسیپ که به تازگی شرکت آکرمریتایم (این شرکت سرپرست بخش دریایی آبهای عمیق است) را تملک کرده بود، ادغام شد. این گروه در حال حاضر یکی از پنج شرکت برتر جهان در زمینه ارائه فناوری و خدمات صنعت انرژی است. بسیاری از قراردادهای مهم این شرکت در خاورمیانه، در حوزه گاز مایع ، اتیلن، و بخش پالایش منعقد شده است.

در سال 2011 میلادی این شرکت چندین شرکت بین ­المللی فعال در حوزه استخراج زیر دریا تاسیس کرد. با توجه به دانش­ فنی سکوهای شناور سنگین دریایی و دارایی­ های منحصر به‌ فرد، این شرکت قادر به ارائه پیشنهاد در زمینه اجرای پروژه­ هایی از عمق تا ساحل دریا شده است.

در سال 2012 میلادی با همراهی شرکت شاو که در حوزه مهندسی نفت و گاز فعال است به تکنولوژی استون و وبستر دست یافت. استون و وبستر مجموعه‌ ای از فرآیندهای نوین تولید محصولات پتروشیمی از اتیلن است . به کارگیری این فناوری ، شرکت تکنیپ را در صنعت اتیلن جهانی، پیشرو کرده است .


*ساختار سازمانی شرکت تکنیپ فرانسه
یکی از ارکان اجرایی شرکت تکنیپ، کمیته اجرایی آن است. این کمیته مسئول تهیه و ارائه گزارش­ حساب‌ها ، گزارش بودجه ، چشم انداز اهداف ، جهت­ گیری راهبردی، گزارش خرید و فروش دارایی­ ها به هیات مدیره است.

به‌ منظور دستیابی به موفقیت‌ های سازمانی و تجاری، در دسامبر سال 2008 میلادی کمیته اخلاق و مدیریت متشکل از اعضای هیات مدیره تشکیل شد . یکی از وظایف این کمیته بررسی رعایت اصول اخلاقی در مورد کلیه مسایل مالی ، اداری و فنی است .


*تفکیک درآمدها و دارایی­ های شرکت تکنیپ
تکنیپ به‌ عنوان یک شرکت فعال در حوزه نفت و گاز، یکی از بزرگ ترین شرکت­ های ارائه­ دهنده خدمات کنترل پروژه، مهندسی نفت و گاز، حفاری ساحلی ، خشکی ، فراساحلی و ساخت سازه­ ها در صنایع مرتبط است. این گروه دارای 40 هزار  نفر نیروی ماهر در سراسر جهان است که قابلیت ارائه خدمات در عمیق‌ ترین مخازن نفت و گاز در بستر دریا ، تا احداث بزرگ ترین و پیچیده‌ترین سازه‌های دریایی را دارد.

آمارهای این شرکت نشان می دهد که بخش مهمی از درآمدهای آن مربوط به مناطق آمریکا و اروپا و آسیای مرکزی و روسیه است. سهم خاورمیانه و افریقا در درآمدهای شرکت تکنیپ به نسبت سایر مناطق جهان کمتر بوده است.


*حوزه فعالیت ­های شرکت
فعالیت این شرکت به چهار بخش اصلی تفکیک شده است.
 بخش زیر دریا: فعالیت­ های شرکت تکنیپ در زیر دریا، طراحی، ساخت، نصب و راه‌اندازی خطوط لوله­‌های انتقال است. شرکت تکنیپ نقشی کلیدی در بازار خدمات زیر دریا ایفا می‌کند.

بخش آب‌ های ساحلی: شرکت تکنیپ در آب­ های کم­ عمق سکوهای ثابت یا سکوهای نصب خودکار و در آب های عمیق، دکل، سکوی نیمه­ شناور، و دستگاه­های اف پی اس او ارائه  می‌کند.

بخش خشکی: طیف فعالیت­ های بخش خشکی این شرکت بسیار گسترده و عبارت است از  فرآوری گاز، فعالیت در زنجیره نفت و گاز، پتروشیمی و صنایع تولید انرژی‌های هسته ­ای، تجدید ­­پذیر و استخراج معادن و فلزات، علوم زیستی، ساختمان­ و زیرساخت­ها.

شرکت تکنیپ دارای فناوری­ های انحصاری در زمینه طراحی و ساخت تجهیزات تولید ال ان جی و تصفیه گازهایی مانند اتیلن، هیدروژن و گاز‌های سنتز است که نقش کلیدی در زمینه پالایش و پتروشیمی دارند.


*پتروشیمی
 تجربه تکنیپ در حوزه پتروشیمی شامل موارد زیر می‌شود:
10 مجتمع پتروشیمی کاملا یکپارچه
بیش از 400 واحد پتروشیمی فردی
بیش از 140 واحد آروماتیک
بیش از 110 واحد محصول میانی
بیش از 150 واحد پلیمر از جمله 120 واحد اولفیناز سال 1984 میلادی شرکت تکنیپ در خاورمیانه فعال بوده است به گونه ای‌که تا کنون بیش از 300 پروژه در این منطقه به انجام رسانده است.


*تکنیپ در ایران
طرح بهینه سازی فرآیند و بهبود کیفیت فرآورده های پالایشگاه شهید تندگویان تهران: این طرح با هدف کاهش گوگرد در محصول نفت گاز و نفت سفید، مطابق استاندارد یورو 5 در سال 1386 آغاز و در سال 1391 به بهره برداری رسیده است.

در این طرح 103 هزار متر مکعب عملیات خاکی، 51 هزار مترمکعب عملیات بتنی 425 هزار اینچ قطر جوشکاری لوله زیرزمینی، 532 کیلومتر کابل کشی برق، 3660 تن نصب مخازن کروی و استوانه­ای انجام شده است . این طرح با سرمایه‌ ای بالغ بر 8000 میلیارد ریال به بهره برداری رسید. در این طرح 6 واحد جدید نیز احداث شد.


*پیشنهاد زمینه­ های محتمل همکاری در ایران
صنعت پتروشیمی از صنایع مادر و اشتغال‌زا است که به‌ عنوان تغذیه‌کننده سایر بخش‌های صنعت می‌ تواند به عنوان موتور حرکت اقتصاد کشورهای در حال توسعه نقشی اساسی ایفا ‌کند.

به عقیده برخی کارشناسان ، ایران در توسعه‌ صنعت پتروشیمی با تأخیر اقدام کرده است و در این زمینه حداقل یک دهه از رقبای منطقه خود نظیر قطر و عربستان سعودی عقب‌ تر است . عدم دسترسی به فناوری های روز دنیا در زمینه پتروشیمی و پالایش، درکنار تحریم ‌های سی ‌ساله صنعت نفت موجب عقب ماندگی در این صنعت شده است.

از طرف دیگر تنوع محصولات پتروشیمی می‌ تواند حلقه‌ های مفقوده صنایع پایین دستی بی‌ شماری را تکمیل کند. از این ­رو حضور شرکت­ های قدرتمند در حوزه فناوری‌های نوین صنعت پتروشیمی کمک زیادی در راستای توسعه و همگامی آن با صنعت پتروشیمی دنیا خواهد کرد.



 
يکشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۰۵:۵۵
کد مطلب: 11021
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *