۰
۱

شاهدایی: مشکل انتقال پول برطرف شد

معاون وزیر نفت گفت: هیچ گاه صادرات محصولات پتروشیمی به هیچ کشوری به مشکل نخورده است، در خصوص چین هم فقط در پرداخت پول محصولات صادر شده مشکلاتی به وجود آمده بود که با رایزنی های بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و دارایی این مشکلات مرتفع شد.
مرضیه شاهدایی - عصر نفت
مرضیه شاهدایی - عصر نفت
به گزارش ميزنفت ، «مرضیه شاهدایی» مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در نشستی خبری اظهار داشت: نمایشگاه ایران پلاست یکی از مهمترین نمایشگاههایی است که در سطح کشور برگزار می شود و فرصت های اقتصادی متعددی را برای صنعتگران پلیمر ایجاد می کند.

وی افزود: هدف اصلی برگزاری نمایشگاه امسال این است که بتوانیم از این فرصت طلایی پسابرجام استفاده کنیم و علاوه بر انتقال دانش و فناوری های پیشرفته و جذب سرمایه گذاری، سهم اشتغال زایی را نیز در صنعت پتروشیمی بالا ببریم.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه "صنعت پتروشیمی صنعتی ارزش آفرین است"، گفت: صنعت پتروشیمی خود به تنهایی چندان اشتغال زا نیست اما با تکمیل زنجیره های ارزش و احداث مجتمع های پایین دستی و تکمیلی، اشتغال قابل توجهی ایجاد می شود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تصریح کرد: عمده ترین و پرکاربردترین محصولات پلیمری در جهان شامل انواع پلی اتیلن ها، پلی پروپیلن، پلی استایرن ها، پلی اتیلن ترفتالات، پلی وینیل کلراید، ABC، PBR، SBR و پلی کربنات است که در تولید این محصولات از مواد پایه پتروشیمی شامل الفین ها و آروماتیک ها به همراه مشتقات آنها استفاده می شود.

وی ادامه داد: مجموع ظرفیت تولید پلیمرهای عمده در جهان در سال گذشته 390 میلیون تن بوده که از این میزان، مقدار تولید محقق شده 304 میلیون تن بوده است.

شاهدایی بزرگترین مصرف کننده محصولات پلیمری جهان را کشور چین اعلام کرد و گفت: کشور چین سال گذشته با مصرف 113 میلیون تن بزرگترین مصرف کننده محصولات پلیمری بود و پیش بینی می شود که در طی سالهای آتی، بعد از چین، هند از بزرگترین بازارهای مصرف محصولات پلیمری باشد.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه "ظرفیت نصب شده محصولات پلمیری در ایران 8 میلیون و 399 هزار تن در سال است"، گفت: در سال گذشته در مجموع 6 میلیون و 133 هزار تن محصولات پلیمری در کشور به تولید رسید که برنامه ریزی شده تا در سال 96 در مجموع میزان تولید محصولات پلیمری در کشور به 7 میلیون و 444 هزار تن برسد.

وی افزود: از 6 میلیون و 133 هزار تن محصولات تولیدی پلیمری در سال گذشته در مجموع 3 میلیون و 413 هزار تن صادرات شد و بقیه به مصرف داخلی رسید.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اذعان داشت: ارزش صادرات محصولات پلیمری ایران در سال گذشته 3 میلیارد و 413 میلیون دلار بود و برنامه ریزی شده تا در سال جاری به صادرات 3 میلیارد و 681 میلیون دلاری محصولات پلیمری برسیم.

شاهدایی تصریح کرد: پیش بینی ها حاکی از این است که ظرفیت تولید پلیمرها در سطح جهان در افق 1404 شمسی به بیش از 528 میلیون تن برسد که سهم خاورمیانه از این رقم فقط 11.5 درصد و سهم ایران 4.1 درصد خواهد بود.

وی افزود: برآوردها و برنامه ریزی ها نشان می دهد که ظرفیت اسمی تولید پلیمرها در ایران در افق 1404 به 21 میلیون و 391 تن در سال می رسد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در خصوص شاخصه های برگزاری نمایشگاه ایران پلاست امسال گفت: شعار این نمایشگاه بهبود فضای کسب و کار در بین صنایع تکمیلی و پتروشیمی و پلاستیک کشور است و در این راستا حضور شرکت‌های خارجی در این نمایشگاه نسبت به قبل از برجام رشدی درصدی داشته به 524 شرکت رسیده است.

شاهدایی از تعیین تکلیف چند سرمایه‌ گذاری‌ کلان خارجی در صنعت پتروشیمی ظرف سه ماه آینده خبر داد و گفت: ظرف سه ماه آینده تکلیف برخی از تفاهم نامه‌هایی که با شرکت‌های خارجی امضاء شده مشخص می‌شود که توتال و شل از مهم ترین این شرکت‌ها هستند.

معاون وزیر نفت در پاسخ به سوالی در خصوص مشکلات وصول پول صادرات محصولات پتروشیمی به چین تصریح کرد: هیچ گاه صادرات محصولات پتروشیمی به هیچ کشوری به مشکل نخورده است، در خصوص چین هم فقط در پرداخت پول محصولات صادر شده مشکلاتی به وجود آمده بود که با رایزنی های بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و دارایی این مشکلات مرتفع شد و من مشکلی در این خصوص نمی بینم.



منبع : تسنیم
دوشنبه ۲۷ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۰۹
کد مطلب: 19015
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *


سيد احمد زماني
Iran, Islamic Republic of
بنام خداوند بزرگ وبلند مرتبه .

خدمت.سركارخانم مهندس مرضيه شاهدايي .معاون محترم وزير.ومديرعامل محترم صنايع پتروشيمي ايران.
با سلام وعرض ادب واحترام وارادت.
ایران برای مقابله با مشکلات اقتصادی و البته سیاسی حال و آینده، چاره‌ای جز برنامه‌ریزی برای اجرای هر چه سریع‌تر و بهتر اقتصاد مقاومتی ندارد. این درحالی است که از اصلی‌ترین پایه‌های اقتصاد مقاومتی، جلوگیری از خام فروشی است. حال پرسش اینجاست که جلوگیری از خام‌فروشی چگونه امکان‌پذیر است و بهترین راه برای تحقق این هدف چیست؟

پاسخ این پرسش، صنعت پتروشیمی است. پتروشیمی ارزش افزوده صنعت نفت است؛ بنابراین خداحافظی با خام‌فروشی نیز از همین مسیر می‌گذرد. اگر به میزان اشتغال ایجاد شده در صنعت پتروشیمی نگاهی بیندازید، می‌بینید در این صنعت که فقط 7 درصد منابع هیدروکربوری ایران را در اختیار دارد، تا چه حد ارزش افزوده ایجاد شده و چند هزار نفر سر کار رفته‌اند و صاحب درآمد شده‌اند.
ولي متاسفانه بعدازواگذاري نادرست شركت هاي توليدي صنايع پتروشيمي به بخش شبه دولتي ياخصولتي كه بر خلاف اصل 44قانون اساسي ميباشد. توسعه اين صنعت دربخش خصوصي بندرت صورت ميگيرد.وشركت هاي خصوصي فقط به دنبال سود خودشان هستند.برهرقيمتي . وبا توجه به اينكه صنعت پتروشيمي ارزش افزوده صنعت نفت است.واگذاري تمامي صنايع توليدي پتروشيمي به بخش خصوصي وشبه دولتي يا خصولتي خود اشتباه بزرگ ونابخشودني ميباشد.ودرآينده اين واقعيت به اثبات خواهدرسيد.كه اميدواريم تا خيلي دير نشده .مسئوليني كه دلسوز نظام وانقلاب هستند.كاري كنند.ودريچه وزاويه نگاه به صنعت پتروشيمي بايد تغيير كند.وجايگاه اين صنعت به عنوان استراتزيك وخط مقدم تحقق هدف جلوگيري ازخام فروشي به عنوان يكي ازپايه هاي اصلي اقتصاد مقاومتي مورد توجه قرار گيرد.
اما مسئله بعدي درشركت هاي واگذارشده به بخش خصوصي ياشبه دولتي يا خصولتي مشخص نشدن وضعيت منابع انساني كه بزركترين ومهمترين سرمايه هرسازمان منابع انساني آن سازمان است ميباشد.وروز به روز موجبات نارضايتي وكاهش تعلق وتعهد سازماني وكاهش انگيزه وكاهش كارايي بيشتر ميشود.
يك .طبق قانون ومقررات موجود واصل 44بهم زدن يكطرفه قرارداد بين كاركنان رسمي وشركت ملي نفت ايران خلاف قانون وشرع وكرامت ومنزلت انساني ميباشد.وهيچ مقامي حتي وزيرمحترم نفت نمي توانداين كاررابكند.كه متاسفانه كرد.ودرقانون براي كاركنان رسمي پنج حالت عنوان شده كه بنا به رضايت كاركنان رسمي يكي ازاين پنج حالت بايد به اجراء درآيد.بهترين حالتي هم كه درقانون عنوان شده اين است.كه تمامي كاركنان رسمي تا زمان بازنشستگي فقط تابع تمامي قوانين ومقررات نفت باشند.ويا اينكه با توجه به تجربيات ارزشمند اين عزيزان دربخش هاي ديگرنفت انتقال پيداكنند.يا به رضايت ودرخواست خودشان بازنشسته شوند. پس اميدواريم هرچه زودتر وضعيت كاركنان رسمي شركت هاي واگذارشده به بخش خصوصي يا شبه دولتي يا خصولتي مشخص شود.
دو. واگذاري بخش بهداشت ودرمان صنايع پتروشيمي ماهشهر به بخش خصوصي اشتباه بزرگي ميباشد.واصلا درست نمي باشد.وهمه كاركنان شاهد هستند.كه روزبه روز خدمات بهداشتي ودرماني كاهش پيدا ميكند.ونارضايتي وبي انگيزگي كاركنان بي نهايت ميشود.كه اين مشكل بزرگ هم بايد حل شود.
سه. عاقبت خصوصي سازي درنفت وعدم مشخص كردن وضعيت منابع انساني اين است.كه درحال حاضر مستمري بازنشستگان هيجده شركت نفتي واگذار شده به بخش خصوصي پرداخت نشده است.اين عزيزان كه تمامي زندگي وجواني خودراصرف اين شركت ها كردند.چه گناهي دارند.واين مشكل بزرگ هرچه زودتربايد حل شود.
چهار.طبق قوانين ومقررات مجلس شوراي اسلامي كليه شركت هاي واگذارشده به بخش شبه دولتي وخصولتي بايد كليه قوانين ومقررات ايثارگران را اجراء كنند.
ولي متاسفانه شركت هاي پتروشيمي واگذارشده به بخش شبه دولتي وخصولتي علاوه براينكه قوانين ومقررات ايثارگران رارعايت نمي كنند.بي احترامي .بي ارزشي .توهين وتهمت وهتاكي وحتي درمواردي موردضرب وشتم هم واقع شده اند.كه دل هرانسان مومن ومتعهد رابه درد مي آورد.
اميدواريم با توجه به فداكاريها وايثارگريها وازخودگذشتگيها و رشادت هاي اين عزيزان مشكلات اين عزيزان هرچه زودترحل شوند.وبه فرمايشات مقام معظم رهبري حل مشكلات ايثارگران بايد دراولويت كاري مديريت ها باشد.
با ادب واحترام وتشكرفراوان.