۰

قرارداد 2 میدان نفتی ایران به روسها رسید

شرکت ملی نفت ایران پس از امضای قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی با توتال، تا پیش از پایان امسال قراردادهای توسعه میادین آبان و پایدار غرب را به شرکت زاروبژنفت روسیه و نفت پارس جنوبی را به مرسک اویل واگذار می‌کند.
مرسک - میز نفت
مرسک - میز نفت
به گزارش میز نفت ، از ابتدای سال جاری تاکنون شرکت‌های بین‌المللی که پیشتر بر سر توسعه میادین نفت و گاز با شرکت ملی نفت ایران تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند حدود 30 گزارش و نتایج مطالعات توسعه میادین نفت و گاز را ارائه کرده که این گزارش‌ها در شورای مخازن شرکت ملی نفت مورد بررسی قرار گرفته است.

بر این اساس بین تمامی پیشنهادهایی که از سوی شرکت‌های بین المللی نفت و گاز جهان همچون توتال فرانسه، شل انگلیس، انی ایتالیا، پتروناس مالزی، زاروبژنفت، گازپروم و لوک اویل روسیه، او.ام.وی. اتریش و ... ارائه شده دو گزارش از نظر فنی مورد تأیید قرار گرفته و آخرین مراحل گفتگوها برای امضای قرارداد نهایی آغاز شده است.

در همین حال «غلامرضا منوچهری» معاون توسعه و سرمایه گذاری شرکت ملی نفت ایران از امضای دو قرارداد بزرگ نفتی تا پیش پایان سال 1396 خبر داده است.

اولین قرارداد بزرگ نفتی ایران بین شرکت نفت مناطق مرکزی به‌نمایندگی از شرکت ملی نفت ایران و شرکت «زاروبژنفت» روسیه برای توسعه دو میدان مشترک نفتی در غرب کشور امضا خواهد شد.

با توافق نهایی بین مقامات «زاروبژنفت»، معاونت توسعه و مهندسی و امور حقوقی شرکت ملی نفت و در نهایت شرکت نفت مناطق مرکزی، رئوس قرارداد توسعه دو میدان مشترک نفتی آبان و پایدار غرب چند هفته قبل در تهران نهایی شده و به امضای طرفین رسیده است.

«احمد رجبی» مدیر امور فنی شرکت نفت مناطق مرکزی هم با اشاره به امضای رئوس قرارداد (Contract Fundamentals) توسعه میادین پایدار غرب و آبان با شرکت «زاروبژنفت» روسیه از امضای قرارداد نهایی توسعه این دو میدان مشترک نفتی با عراق تا پیش از پایان سال جاری و آغاز مراحل اجرایی آن خبر داده است.

بر اساس توافق انجام‌گرفته این شرکت روسی با سرمایه گذاری حدود 350 میلیون دلار و عمدتاً از طریق نصب و استفاده از تلنبه‌های درون‌چاهی (ESP) و تجهیزات مرتبط در تمامی چاه‌های دو میدان در یک دوره 10ساله در مجموع حدود 65 میلیون بشکه به حجم ذخایر قابل برداشت این دو میدان نفتی اضافه خواهند کرد.

از سوی دیگر با استفاده از اطلاعات تولید جمع‌آوری‌شده، روش‌های ازدیاد برداشت (EOR/IOR) دو میدان هم توسط «زاروبژنفت» روسیه مطالعه و نتایج ارائه خواهد شد که در صورت تأیید شرکت نفت اجرای آنها به‌منظور افزایش تولید دو میدان عملیاتی خواهد شد.

«زاروبژنفت» روسیه پیشتر توافق‌نامه مشارکت و سرمایه‎گذاری سه‎جانبه‎ توسعه میدان‌های نفت و گاز، با شرکت اکتشاف و تولید غدیر (شرکت E&P ایرانی) و شرکت یونیت اینترنشنال ترکیه امضا کرده بود.

* توافق ایران با «مرسک اویل» بر سر نفت پارس‌جنوبی

کنار روسها، دومین قرارداد بزرگ نفتی ایران با شرکت «مرسک اویل» به‌منظور توسعه فاز دوم لایه نفتی پارس جنوبی امضا خواهد شد.

ایران از اواسط سال جاری با استقرار و بهره‌برداری یک فروند کشتی FPSO تولید نفت از پارس جنوبی را با ظرفیت تولید روزانه 30 هزار بشکه در روز آغاز کرده و در طول 10ماهه نخست امسال هم بالغ بر پنج میلیون بشکه نفت از این میدان مشترک با قطر برداشت شده است.

شرکت ملی نفت یاران توسعه فاز دوم این میدان مشترک نفتی در خلیج فارس با هدف تولید روزانه 80 هزار بشکه نفت خام را در دستور کار قرار داده که مطالعه و ارزیابی پیشنهاد مرسک برای توسعه فاز دوم این میدان هم در شرکت ملی نفت مورد تأیید قرار گرفته است.

«محمد مشکین‌فام» مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس هم اخیراً از واگذاری قرارداد فاز دوم توسعه لایه نفتی پارس جنوبی به شرکت مرسک اویل خبر داده است.

مجموع نفت درجای مخزن نفتی پارس جنوبی بر اساس پتانسیل تخمین‌زده‌شده لایه مخزنی داریان بالایی، بیش از ٦ میلیارد بشکه است که بدون در نظر گرفتن روش‎های نوین ازدیاد برداشت و صرفاً با تزریق آب، ضریب بازیافت آن حدود 10 درصد می‎شود و به‌کمک روش‎های جدید و متعدد ازدیاد برداشت، تخلیه سازند داریان بالایی تا ٣٥ درصد نیز محتمل است.

از سویی نتایج مطالعات جدید انجام‌گرفته در شرکت ملی نفت نشان می دهد که این لایه نفتی از ذخیره قابل برداشت تا سقف 14 میلیارد بشکه نفت خام برخوردار است.



منبع : تسنیم
شنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۲۰
کد مطلب: 20459
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *