۰

وقتی نیجریه نقره داغ شد

​کاهش بیش از ۳۰ دلار در هر بشکه از قیمت نفت، افزایش بدهی خارجی و پایین آمدن ارزش پول نیجریه تهدیدی برای ثبات اقتصادی این کشور با ۱۹۰ میلیون نفر جمعیت است.
وقتی نیجریه نقره داغ شد
به گزارش میز نفت به نقل از سی ان بی سی، سقوط قیمت نفت در بحبوحه نگرانی در مورد جنگ بین روسیه و عربستان و ضربه ویروس کرونا به بازارهای سهام، بزرگترین اقتصاد آفریقا را در شرایطی مخاطره‌آمیز قرار داده است.

 صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد از نزدیک با مقامات نیجریه برای بررسی آسیب های وارده در نتیجه کاهش قیمت نفت همکاری خواهد کرد.

 بازار سهام نیجریه در روز پنج شنبه برای پنجمین روز متوالی سقوط کرد و به پایین‌ترین حد طی 4 سال گذشته رسید. کاهش  بیش از 30 دلار در هر بشکه از قیمت نفت، افزایش بدهی خارجی و پایین آمدن ارزش پول نیجریه تهدیدی برای ثبات اقتصادی این کشور با 190 میلیون جمعیت است. نیجریه بزرگترین اقتصاد آفریقا از نظر تولید ناخالص داخلی است.

 در حالی که قیمت پایین نفت بدون شک پیامدهای ناگواری برای اقتصاد نیجریه دارد ولی این کشور برخلاف آنگولا وابستگی چندانی به صادرات نفت ندارد. تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که آنگولا ضربه سختی از سقوط قیمت نفت بخورد.

 نگرانی اصلی برای اقتصاددان‌ها نرخ تبادل نایرا، واحد پول نیجریه است. حتی قبل از شکست مذاکرات اوپک و متحدانش برای رسیدن به یک قرارداد، ارزش واحد پول این کشور رو به کاهش بود.

  پیش بینی می شود ارزش نایرا در پایان سال میلادی جاری هشت درصد پایین‌تر آمده و به 400 در برابر هر دلار برسد. در نیجریه ارز ضعیف‌تر باعث تقویت رقابت پذیری آن نمی شود چون این کشور صادرات غیرنفتی چندانی ندارد.

 مجلس نیجریه اخیراً به رئیس جمهور آن اجازه داده تقاضای 22.7 میلیارد دلار وام خارجی کند ولی در حالیکه معمولا انتظار می رود بدهی خارجی از ذخایر پشتیبانی کند، کاهش جهانی قیمت نفت این اجازه را نخواهد داد.

 اگر میانگین قیمت نفت خام برنت در ادامه سال جاری میلادی 40 دلار در هر بشکه باشد درآمد صادرات  نیجریه 14 میلیارد دلار کاهش می یابد. این پیش‌بینی تا حدی محافظه‌کارانه است چون تاثیر منفی کاهش قیمت نفت بر صادرات غیرنفتی لحاظ نشده است.

منبع: تسنیم
شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۰۲
کد مطلب: 26523
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *