نگاهی به مثلث قدرتمندترین شرکتهای آمریکا

سه شرکت بزرگ‌تر از کل صنعت نفت و گاز آمریکا

8 تير 1399 ساعت 14:42

صنعت نفت و گاز آمریکایی زمانی مجموعا سه تریلیون دلار ارزش داشت اما اکنون سه شرکت هستند که ارزش‌شان بالاتر از مجموع این صنعت است.


به گزارش میز نفت ، صنعت نفت و گاز برای دوره‌های رونق و رکود معروف است با این حال دوره رکود فعلی ممکن است سرآغاز دورانی با معیارهای جدید باشد. سهام نفت و گاز به حدی سقوط کرده که از سال ۱۹۷۹ بی‌سابقه بوده است.

زنگ خطر سال گذشته پس از این که شرکت صاحبنام اکسون موبیل برای نخستین بار در ۹ دهه گذشته از رده ۱۰ شرکت برتر "اس اند پی" خارج شد، به صدا درآمد. ارزش سهام انرژی از ابتدای سال ۲۰۲۰ تاکنون ۳۴.۶ درصد کاهش پیدا کرده و به نظر می‌رسد این عملکرد ضعیف ادامه پیدا خواهد کرد.

بر اساس گزارش اویل پرایس، صنعت نفت و گاز آمریکایی زمانی مجموعا سه تریلیون دلار ارزش داشت اما اکنون سه شرکت هستند که ارزششان بالاتر از کل این صنعت است. جالب است که این سه شرکت غولهای فناوری هستند. این شرکتها همچنین سرمایه گذاریهای قابل توجهی در انرژی پاک دارند و سود سهام عظیمی که شرکتهای انرژی می‌دهند را پرداخت نمی‌کنند. با این حال ارزش سهام آنها حتی در دوران شیوع کووید ۱۹ روند صعودی داشته است.

۱- اپل

سرمایه بازار: ۱.۵۶ تریلیون دلار

ارزش شرکت: ۱.۵۷ تریلیون دلار

بازدهی از ابتدای سال تاکنون: ۲۲.۲ درصد

اپل با سرمایه بازار حدود ۱.۶ تریلیون دلار، دومین شرکت ارزشمند جهان پس از غول نفتی آرامکوی سعودی است که ارزش آن ۱.۷۶ تریلیون دلار است. اپل تعهدات بلندمدتی برای انرژی پاک داشته است  و در سال ۲۰۱۸ اعلام کرد که تاسیسات جهانی دیتاسنترها، فروشگاهها و دفاتر این شرکت با ۱۰۰ درصد انرژی پاک فعالیت می‌کنند. مقر جدید این شرکت در کوپرتینو از ۱۰۰ درصد انرژی تجدیدپذیر شامل تاسیسات خورشیدی سقفی به ظرفیت ۱۷ مگاوات بهره مند است.

اپل به همراه شرکایش از جمله شرکتهای نیرو در حال ساخت پروژه‌های انرژی تجدیدپذیر در سراسر جهان است. اپل در حال حاضر ۲۵ پروژه انرژی تجدیدپذیر در سراسر جهان با مجموع ظرفیت تولید ۶۲۶ مگاوات نیرو دارد. این سازنده تلفن هوشمند بیش از ۴۸۵ مگاوات پروژه خورشیدی و بادی در چین که محل مونتاژ گوشیهای آیفون است، سفارش داده است.

این شرکت همچنین به تامین کنندگان خود کمک می‌کند تا از انرژی تجدیدپذیر به صورت ۱۰۰ درصدی استفاده کنند. این شرکت به همراه ۱۰ شرکت تامین کننده چینی متعهد شده است ۳۰۰ میلیون دلار برای ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر در سه سال آینده هزینه کند تا یک گیگاوات انرژی پاک تولید کند.

۲- مایکروسافت

سرمایه بازار: ۱.۵۲ تریلیون دلار

ارزش شرکت: ۱.۴۵ تریلیون دلار

بازدهی از ابتدای سال تاکنون: ۲۷.۲ درصد

مایکروسافت مالک دومین فضای ابری عمومی بزرگ جهان به نام ازور است. دیتاسنترها یکی از تاسیسات پرمصرف هستند که حدود دو درصد از برق جهان را مصرف می‌کنند و این آمار با توسعه سریع اینترنت، رو به افزایش است.

مایکروسافت با شراکت با شرکتهای انرژی پاک، در تکاپوی ساخت زیرساخت دوستدار محیط زیست است. به عنوان مثال این شرکت با شرکت "فرست سولار" پیمان شراکت بسته تا از نیروگاه خورشیدی "سان استریمز ۲" به ظرفیت ۱۵۰ مگاوات برای تامین برق دیتاسنترهای جدید خود در میراژ و گودیر در آریزونا استفاده کند. این غول نرم افزاری اعلام کرده که منابع تجدیدپذیر اکنون نیمی از برق مورد نیاز دیتاسنترهای این شرکت را تامین می‌کنند و افزایش سهم آنها به ۷۰ درصد تا سال ۲۰۲۳ را هدف‌گذاری کرده است. مایکروسافت اخیرا مالیات کربن داخلی خود را دو برابر کرده و یکی از ۷۵ شرکت آمریکایی است که در کنگره برای معرفی مالیات کربن ملی لابی می‌کند.

۳- آمازون

سرمایه بازار: ۱.۳۵ تریلیون دلار

ارزش شرکت: ۱.۳۳ تریلیون دلار

بازدهی از ابتدای سال تاکنون: ۴۶.۸ درصد

آمازون یک غول اینترنتی واقعی است که سومین بازار آنلاین بزرگ جهان را اداره می کند و همچنین بزرگترین فعالیت ابری را دارد. این شرکت ناوگان حمل و نقل عظیمی شامل ۳۰ هزار خودروی تحویل کالا با برند آمازون بعلاوه ۲۰ هزار خرده فروشی دارد. با چنین حجم فعالیتی، سهم قابل توجهی در تسریع روند تغییرات جوی داشته است. به عنوان مثال در سال ۲۰۱۸ برآورد شد که آمازون ۴۴.۴ میلیون تن دی اکسید کربن منتشر کرده که بالاتر از سهم سوییس در انتشار آلایندگی بود.

شاید چنین آماری بود که باعث شد جف بزوس، مدیرعامل آمازون متعهد شود ۱۰ میلیارد دلار از ثروت شخصی خود را برای مقابله با تغییرات جوی هزینه کند. بزوس سال گذشته اعلام کرد که شرکتش ۱۰۰ هزار ون برقی از شرکت استارت آبی ریویان خریداری خواهد کرد.

آمازون در مارس اعلام کرد که در راستای هدف خود برای صفر کردن انتشار کربن تا سال ۲۰۴۰، در چهار پروژه جدید خورشیدی و بادی سرمایه گذاری خواهد کرد. این شرکت چند روز پیش از برنامه‌های خود برای راه اندازی صندوث سرمایه دو میلیارد دلار خبر داد که روی سرمایه گذاری در فناوری مقابله با تغییرات جوی و حمایت از توسعه پایدار متمرکز خواهد بود.



منبع : ایسنا


کد مطلب: 27663

آدرس مطلب: https://www.mizenaft.ir/news/27663/سه-شرکت-بزرگ-تر-کل-صنعت-نفت-گاز-آمریکا

ميز نفت
  https://www.mizenaft.ir