۰

خروج نفت با کارنامه سیاه

بهای معاملات جهانی نفت روز پنجشنبه افزایش یافت اما تحت تاثیر قرنطینه های وضع شده برای مقابله با ویروس کرونا و افت تقاضا، بیش از یک پنجم از ارزش خود را در سال ۲۰۲۰ از دست داد.
خروج نفت با کارنامه سیاه
به گزارش میز نفت به نقل از رویترز، با این حال نفت برنت و نفت آمریکا در مقایسه با رکورد پایینی که در آوریل به ثبت رسانده بودند، بیش از دو برابر افزایش قیمت پیدا کردند. توزیع واکسنهای کووید ۱۹ در سه ماهه چهارم از قیمتهای نفت پشتیبانی و به احیای آنها به بالاترین حد در ۱۰ ماه اخیر کمک کرد.

در آخرین روز معاملات سال ۲۰۲۰، بهای نفت برنت ۱۷ سنت افزایش یافت و در ۵۱ دلار و ۸۰ سنت در هر بشکه بسته شد. بهای وست تگزاس اینترمدیت با ۱۲ سنت افزایش، در ۴۸ دلار و ۵۲ سنت در هر بشکه بسته شد.

نفت برنت برای کل سال ۲۱.۵ درصد و وست تگزاس اینترمدیت ۲۰.۵ درصد کاهش ثبت کرد.

قیمتها در آوریل سال ۲۰۲۰ تحت تاثیر فروپاشی تقاضا در اوج بحران شیوع ویروس کرونا و جنگ قیمت نفت میان عربستان سعودی و روسیه، به کف خود رسیده بودند. شاخص نفت آمریکا منفی ۴۰ دلار و ۳۲ سنت در هر بشکه معامله شده بود در حالی که نفت برنت به ۱۵ دلار و ۹۸ سنت در هر بشکه سقوط کرده بود که پایینترین قیمت از سال ۱۹۹۹ بود.

از آن زمان قیمتها بالاتر رفتند و با خوش بینی بازار به واکسنهای ساخته شده اوج گرفتند. اگرچه قیمتها در دو ماه گذشته اوج گرفتند اما قرنطینه های بیشتر، ابهامات تازه ای را در خصوص چشم انداز تقاضا برای سوخت به وجود آورده و موارد بالای ابتلا به ویروس، زنگ خطر را به صدا درآورده است.

نظرسنجی ماهانه رویترز نشان داد تحلیلگران انتظار ندارند قیمت نفت پیشرفت چندانی در سال ۲۰۲۱ داشته باشد و دورنمای تقاضا برای سوخت همچنان ضعیف مانده است. بهای معاملات بنزین آمریکا در سال ۲۰۲۰ حدود ۱۷ درصد و نفت کوره ۲۷ درصد کاهش داشت.

برخی از بازارهای کالا نظیر بازار محموله های تک LNG آسیا و نقره سال ۲۰۲۰ را با عملکرد بسیار قوی به پایان بردند و بهبود تقاضا و بسته های محرک مالی گسترده به تقویت قیمت آنها کمک کرد. بهای معاملات گاز طبیعی آمریکا با رکورد بالای صادرات گاز طبیعی مایع (LNG) این کشور، بزرگترین رشد سالانه را از سال ۲۰۱۶ تاکنون داشت. شاخصهای سهام آمریکا هم سال ۲۰۲۰ را با رشد چشمگیری به پایان بردند.

عامل تاثیرگذار بعدی در قیمت نفت، برگزاری مذاکرات اوپک و متحدانش شامل روسیه برای بحث درباره افزایش تولید نفت در فوریه، در دوشنبه هفته آینده خواهد بود.

منبع: ایسنا
جمعه ۱۲ دی ۱۳۹۹ ساعت ۱۵:۱۳
کد مطلب: 29108
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *