۰
نگاه همه به ایران

ایران؛ جذاب ترین بازار خدمات چاه های نفتی

دکل حفاری - عصر نفت
دکل حفاری - عصر نفت
ميزنفت/ موسسه ریستاد انرژی در گزارش اخیر خود، دورنمای خوش بینانه ای در مورد رونق مجدد خدمات چاه های نفتی در منطقه خاورمیانه، آسیای میانه و شمال آفریقا پس از دو سال رکود به دنبال سقوط بی سابقه قیمت نفت خام در بازارهای جهانی، ترسیم کرده است.

در این گزارش می خوانیم: پس از گذشت دو سال دشوار برای شرکت های نفتی سراسر دنیا، چشم انداز ارائه خدمات چاه های نفت و گاز در تعدادی از بازارهای منطقه خاورمیانه، آسیای میانه و شمال آفریقا، اندک اندک در حال بهبود است.

 بدین ترتیب، شرکت های ارائه دهنده خدمات فنی چاه ها و تجهیزات سرچاهی می توانند امیدوار باشند به پروژه های جدیدی در این بخش دست یابند موسسه ریستاد انرژی در گزارش خود اعلام کرده در فاصله سال های 2014 تا 2018 میلادی، بازار خدمات فنی چاه ها در 20 کشور دنیا، بیش از 30 میلیارد دلار رشد خواهد داشت.

 عربستان سعودی در نظر دارد تا نسبت به خریداری تجهیزات مختلفی اقدام کند تا ظرفیت تولید خود را به عنوان رهبر اوپک، همچنان حفظ کند. موزامبیک نیز با سرعت بخشیدن به توسعه میادین گازی فراساحلی خود، بازار جذابی را در آب های پیرامون قاره آفریقا، پدید آورده است.

مصری ها با توسعه میدان زهر در غرب دلتای نیل، به یکی از بازارهای هدف خدمات نفتی تبدیل شده اند. از سوی دیگر، دولت ترکمنستان با توسعه میدان عظیم بولوتان، فرصت قابل توجهی برای خدمات فنی سرچاهی پدید آورده است.
اما ایرانی ها با بیشترین رشد، به جذاب ترین بازار خدمات سرچاهی در منطقه پهناور خاورمیانه، آسیای میانه و شمال آفریقا تبدیل شده اند. در افق سال 2018 میلادی، ایرانی ها بیش از 6 میلیارد دلار برای خرید تجهیزات و خدمات فنی چاه ها، هزینه خواهند کرد.

 با پایان تحریم های بین المللی ایران در ژانویه سال 2016 میلادی، صنعت نفت و گاز این کشور، اندک اندک در حال ایجاد فضای فعالیت برای شرکت های بین المللی خدمات نفتی است. کشور ایران به عنوان سومین تولیدکننده بزرگ اوپک، یک بازار بزرگ برای شرکت های خدمات نفتی محسوب می شود. رهبران صنعت نفت ایران اعلام کرده اند در افق سال 2020 میلادی، 85 تا 120 میلیارد دلار در پروژه های بالادستی خود، سرمایه گذاری خواهند کرد.

این بودجه برای افزایش تولید نفت پس از چهار سال تحریم دشوار بین المللی، هزینه خواهد شد. همه ما به خاطر داریم که ایرانی ها که برای چند دهه، دومین تولیدکننده بزرگ اوپک بوده اند، در دوره تحریم با یک میلیون بشکه کاهش تولید و صادرات، حتی تا رتبه ششم در فهرست تولیدکنندگان نفت کارتل اوپک، سقوط کردند.

دولتمردان ایرانی با معرفی 50 پروژه بالادستی و میان دستی، از نیاز به 150 تا 185 میلیارد دلار سرمایه گذاری در کشورشان تا پایان دهه کنونی میلادی، خبر می دهند. میادین در حال بهره برداری نفت و گاز ایران، به سرعت در حال کاهش نرخ برداشت هستند و تداوم تولید از این میادین، نیازمند سرمایه گذاری هنگفتی است.

نیمی از سرمایه گذاری ایرانی ها، به بخش فراساحلی اختصاص داشته و در پایان دهه کنونی، یک بازار 11 میلیارد دلاری در پروژه های بالادستی و خدمات نفتی، پدید خواهد آمد. فازهای 11، 20 و 21 پارس جنوبی در کنار میدان فرزاد بی را باید مهمترین طرح های در حال توسعه فراساحلی صنعت نفت ایران در قلب آب های خلیج پارس دانست.

 ایران دارای تعداد قابل توجهی سکوهای فراساحلی در آب های خلیج پارس است که با معضل فرسودگی، فقدان نوسازی و عدم تامین تجهیزات مورد نیاز به دلیل تحریم های سختگیرانه دولت های غربی، دست و پنجه نرم می کنند.
بدین ترتیب، خرید تجهیزات و قطعات مورد نیاز یک ضرورت است. همچنین توسعه میادین جدید فراساحلی ایران در سال های فرارو، نیازمند پیمانکاران حفاری و شرکت های ارایه دهنده خدمات سرچاهی خواهد بود. .

مترجم: محسن داوری
 منبع: ماهنامه Offshore
سه شنبه ۲ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۰۱:۰۷
کد مطلب: 15736
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *