۰

پیشنهاد شیرین عراق به چین

مقامات ارشد عراق قراردادی بسیار سودآور به چین برای توسعه میدان نفتی مجنون پیشنهاد داده اند که طی آن چین قراردادی ۲۵ ساله به دست می‌آورد. این قرارداد رسماً دو سال پس از امضا، عملیاتی خواهد شد.
عراق و چین | میز نفت
عراق و چین | میز نفت
به گزارش میز نفت ، با برداشته شدن قرنطینه ووهان و پایان یافتن تعطیلی ملی در چین در هشتم آوریل، اقتصاد صنعتی در سراسر چین دوباره کار خود را آغاز می‌کند و به سطحی بالاتر از قبل از شیوع ویروس کرونا باز می گردد ولی بخش خدمات محتاط خواهد بود.

در صنعت نفت، چین باز می گردد و فعالیت های خود را در زمینه اکتشاف و توسعه میادین نفتی ادامه می دهد. اولین نشانه بازگشت چین بستن یک قرارداد مهندسی 203.5 میلیون دلاری در هفته گذشته در میدان بزرگ نفتی مجنون عراق است. در حالی که آمریکا بیش از پیش درگیر مبارزه با شیوع ویروس کرونا در خانه است، پکن فرصت خوبی برای توسعه فعالیت‌های خود در عراق دارد. این به معنای ادامه توسعه میادین نفتی و گازی در مناطق دارای حساسیت بالای ژئوپلیتیکی مثل عراق است که شامل بستن قراردادهایی توسط شرکت ساخت و ساز و مهندسی نفت چین می شود که تحت کنترل آمریکا نیست. روسیه هم از این روش استفاده می کند و تمرکز آن در حال حاضر عراق و ایران است یعنی دو کشوری که در مرکز خاورمیانه قرار دارند و برای طرح کمربند و جاده چین دارای اهمیت هستند.

 میدان نفتی مجنون اهمیت زیادی در عراق دارد چون حاوی نفت زیادی است. قبل از اینکه آمریکا متوجه شود چین با همکاری روسیه منابع مالی لازم برای این منطقه را فراهم می‌کند، مقامات ارشد عراق قرار دادی بسیار سودآور به چین برای توسعه میدان نفتی مجنون پیشنهاد داده بودند. یکی از مفاد این تفاهم نامه این بود که چین قراردادی 25 ساله به دست می‌آورد که رسماً دو سال  پس از امضای قرارداد عملیاتی خواهد شد.

 یکی از مزایای این قرارداد نفتی برای چین این است که این کشور حداقل به مدت 5 سال 10 درصد تخفیف برای نفتی که به دست می‌آورد خواهد داشت. میدان نفتی مجنون یکی از بزرگترین میادین نفتی جهان است که در 60 کیلومتری شمال شرق پایانه  صادرات بصره در جنوب عراق قرار دارد و تخمین زده می شود حاوی 38 میلیارد بشکه نفت باشد.

 آژانس بین‌المللی انرژی پیش بینی کرده بود تا سال 2020، 550 تا 950 هزار بشکه در روز نفت از این میدان تولید شود و این مقدار تا 2030 به  700 هزار تا یک میلیون بشکه در روز برسد ولی شیوع ویروس کرونا زمان‌بندی این پیش‌بینی را به تعویق می‌اندازد. با وجود این مشکلات سهم چین از این قرارداد همچنان پابرجاست و تولید این میدان نفتی را تا پایان می 2021 حداقل به 500 هزار بشکه در روز می رساند.



منبع : تسنیم
دوشنبه ۱۸ فروردين ۱۳۹۹ ساعت ۱۴:۲۴
کد مطلب: 26717
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *