۰

چرا عربستان تولید خود را افزایش نداد؟

تصمیم غیرمنتظره هفته گذشته عربستان سعودی و سایر تولیدکنندگان بزرگ نفت برای ادامه محدودیت عرضه فعلی در ماه آینده با وجود افزایش قیمت نفت، تحت تاثیر رویدادها در ایتالیا روی داد.
شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان | میز نفت
شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان | میز نفت
به گزارش میز نفت ، پس از گذشت حدود یک سال از زمانی که میلان – قلب مالی ایتالیا – نخستین شهر اروپایی شد که برای مقابله با شیوع کووید ۱۹ وارد قرنطینه شد، این شهر بار دیگر با محدودیتهای کرونایی روبرو شده است.

شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی در کنفرانس مطبوعاتی پس از نشست وزیران اوپک و متحدانشان گفت: نگاهی به آنچه امروز در میلان در جریان است، بیاندازید. این موارد اجازه نمی دهد با ایده ادامه دادن افزایش تولید کنار بیاییم و به سوی یک آینده نامعلوم برویم.

محدودیتهای رفت و آمد تقاضا برای نفت را سال گذشته یک پنجم کاهش داد و باعث شد اوپک و متحدانش در قالب گروه اوپک پلاس محدودیت عرضه تاریخی ۹.۷ میلیون بشکه در روز را به اجرا بگذارند.

در حالی که قیمت نفت تحت تاثیر محدودیت عرضه اوپک پلاس به سطح یک سال پیش برگشته است اما روند احیای تقاضا برای سوخت به دلیل پایین ماندن سفرهای جهانی، ضعیف مانده است.

در نشست روز پنج شنبه اوپک پلاس، ادامه محدودیت عرضه فعلی در آوریل تصویب شد و ریاض کاهش تولید داوطلبانه یک میلیون بشکه در روز خود را به مدت یک ماه دیگر تمدید کرد.

روسیه که علنا خواستار افزایش تولید بود، به همراه قزاقستان اجازه یافت تولیدش را در ماه آینده اندکی افزایش دهد. به گفته منابع آگاه، عراق و امارات متحده عربی که در دیدارهای قبلی موافق افزایش تولید بودند، این بار به عدم افزایش تولید اعتراض نکردند.

بانک جی پی مورگان اعلام کرد این نتیجه خوش بینانه ترین نتیجه ای بود که برای نشست اوپک پلاس پیش بینی کرده بودیم. این بانک مانند بسیاری دیگر انتظار داشت افزایش تولید نفت اوپک پلاس تصویب شود. جی پی مورگان پیش بینی قیمت هر بشکه نفت برنت در سال ۲۰۲۱ را سه دلار افزایش داد و به ۶۷ دلار رساند و انتظار دارد ذخایر نفت کشورهای عضو سازمان توسعه و همکاری اقتصادی تا ژوئن به سطح میانگین پنج ساله – که سطح هدف گذاری شده توسط اوپک پلاس است- برگردد.

گلدمن ساکس پیش بینی قیمت هر بشکه نفت برنت در سه ماهه دوم و سه ماهه سوم را پنج دلار افزایش داد و به ترتیب ۷۵ دلار و ۸۰ دلار اعلام کرد.

پیش بینیهای داخلی اوپک که توسط رویترز مشاهده شده است، نشان می دهد که بازار نفت می تواند از مارس تا آوریل ۱.۴ میلیون بشکه در روز تولید اضافی از سوی اوپک پلاس را جذب کند و همچنان سطح ذخایر نفت در سال میلادی جاری کاهش پیدا کند.

اما وزیر انرژی عربستان سعودی با وجود پیش بینی تقاضای بالاتر از سوی تحلیلگران اوپک، ترجیح داد محتاط بماند و نشانه های بازار قویتر مانند پیش بینی احیای اقتصادی سریع را نپذیرفت. وی در کنفرانس مطبوعاتی یک ساعته ای که روز پنج شنبه داشت، به دفعات گفت: وقتی احیای اقتصادی را باور می کنم که آن را ببینم.

وی یادآوری کرد که تحلیلگران پیش از این اشتباه کرده اند و گفت: "ما در وضعیت بحران هستیم و اگر کسی می خواهد ریسک کند، می تواند. من نیستم. "

تولیدکنندگان نفت از چند ماه قبل سفارش خرید مشتریانشان را دریافت می کنند. بنابراین اکنون که پالایشگاهها برای خرید محموله های ماه مه صف مشیده اند، عربستان سعودی به خوبی می تواند ارزیابی کند که مشتریان جهانی چه تصوری از وضعیت تقاضا در آغاز فصل رانندگی تابستان نیمکره شمالی که دوره اوج تقاضای سالانه است، دارند.

شاهزاده عبدالعزیز این پیام را به ناظران داد که پیش بینی سیاست آینده عربستان سعودی و اوپک پلاس کار راحتی نخواهد بود. و در حالی که اظهار کرد کاهش مازاد ذخایر نفت در کشورهای صنعتی و رصد آمار حمل و نقل، معیارهای تاثیرگذار در تصمیمات آینده خواهند بود اما به عوامل دیگر اشاره نکرد.

طبق جدیدترین آمار اوپک، ذخایر نفت سازمان توسعه و همکاری اقتصادی حدود ۱۴۰ میلیون بشکه بالاتر از میانگین پنج ساله است.

صندوق بین المللی پول قیمت نفت مورد نیاز عربستان سعودی در سال ۲۰۲۱ را حدود ۶۸ دلار در هر بشکه پیش بینی کرده که کمتر از حدود ۷۸ دلار در سال ۲۰۲۰ است. قیمت نفت برنت در حال حاضر حدود ۶۹ دلار در هر بشکه معامله می شود.

بر اساس گزارش رویترز، تصمیمات اوپک پلاس که باعث افزایش ۹ درصدی قیمتهای نفت شده است، تاکنون واکنش خاصی از سوی واشنگتن به دنبال نداشته است. جن ساکی، دبیر مطبوعاتی کاخ سفید در کنفرانس روز پنج شنبه در برابر سوال مطرح شده، هیچ اظهارنظر مستقیمی نداشت و در عوض گفت: آمریکا با بسته محرک مالی به کمک به شهروندان آمریکایی متمرکز شده است. رویکرد دولت بایدن برخلاف دونالد ترامپ، رییس جمهور سابق آمریکا است که مرتبا عربستان سعودی را برای افزایش تولید و جلوگیری از افزایش قیمتها تحت فشار قرار می داد.




منبع : ایسنا 
شنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۲۱
کد مطلب: 29505
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *