۰
۵
اندر حکایت حضور 4 نماینده در اجلاس 174

خسته نباشید دلاوران!

خسته نباشید دلاوران!
میز نفت | یکی از بهترین تصاویری که از اجلاس 174 اوپک ثبت شد، حضور چهار نماینده مجلس شورای اسلامی در تیم نفتی آقای زنگنه بود. بهروز نعمتی، علی ادیانی راد، بهرام بیگلری و حسن بهرام نیا وزیر نفت را در این سفر همراهی کردند و بهروز نعمتی، یار غار زنگنه و مدافع سرسخت وی، سعی کرد با توئیت های خود از نقش پر رنگ خود پرده‌برداری کند!

سال‌هاست که نمایندگان مجلس با وزرای نفت راهی سفرهای خارجی می‌شوند که این روند در دوره آقای زنگنه افزایش چشمگیری داشته است. در دوران وزارت محمد غرضی در نفت، نمایندگانی که با نفت بیگانه بودند به همراه وزیر نفت به اوپک می‌رفتند اما در دوره‌ای وزارت آقازاده، تصمیم گرفته شد این وضعیت اصلاح ‌شده و بجای برخی نمایندگان و افراد غیرنفتی، کارشناسان امور اوپک وزارت نفت و امور بین‌الملل شرکت ملی نفت همراهان وزیر شدند که به گفته چهره‌های برجسته حوزه بین‌الملل نفت، نقش مهمی در پخته شدن و نزدیکی کارشناسان با مسائل روز بودند.

در دوره‌های گذشته نیز نمایندگانی به همراه وزرای نفت به اوپک می‌رفتند اما در دوره فعلی، هر نماینده‌ای که بیشتر در مدح وزیر نفت سخن گفته باشد راهی سفرهای خارجی می‌شود. امیری خامکانی، کرم پور، خدری و بسیاری از نمایندگانی که وزیر نفت را می‌ستایند با او به سفر رفتند و این بار هم نعمتی برای مرتبه‌ای دیگر، کنار وزیر نفت نشست آن‌هم در اجلاس اوپک. قطعاً او از نفت و اوپک چیزی نمی‌داند مانند سایر نمایندگان دیگری که جایگزین کارشناسان وزارت نفت شدند.




نعمتی که شنیده‌هایی مبنی بر نفتی شدنش وجود دارد، با انتشار عکسی نوشته است: « پس از چند روز مذاکره سخت و فشرده، لبخند تیم مذاکره‌کننده با حفظ سهمیه». او این عکس را به همراه سه نماینده دیگر مجلس منتشر کرده و چنان شرحی بر آن نوشته است که گویی اگر این چهار نماینده مجلس نبودند، اساس اوپک تار و مار می‌شد. ناگفته پیداست این سفر برای نمایندگان، یک آب‌نبات‌چوبی بود که به حمایت‌های خود ادامه دهند وگرنه نمی‌توان باور کرد بهروز نعمتی عضو هیئت‌رئیسه مجلس، با وزرای نفت اوپک و نمایندگان ملی آن‌ها جلسات لابی را برگزار کرده که همه‌چیز را به سود ایران برگردانده است.

در تسلط آن‌ها بر زبان انگلیسی هم تردید جدی وجود دارد اما به فرض آنکه آنان مسلط به زبان انگلیسیهم باشند، آیا در اندازه‌ای هستند که در جلسات رسمی و غیررسمی که با حضور زنگنه و حسین کاظم پور اردبیلی برگزار می‌شود بتوانند نظری را بدهند، البته اگر نظری داشته باشند. آن‌ها در وین نبودند که مذاکره کنند، بودند تا فقط کنار دست وزیر بنشینند، تماشاگر باشند و چند تصویر به یادگار بگیرند و با توئیت های خود، از نقش خود در اجلاس 174 وین بگویند.

مشخص نیست هدف وزارت نفت از همراه کردن این بزرگواران چه بوده ولی عقل سلیم حکم می‌کند در این جلسات، کارشناسان و اهالی فن باید شرکت کنند و نه چهره‌های سیاسی که نه نفت را می‌شناسند و نه اطلاعاتی درباره اوپک دارند. شاید برای بهروز نعمتی، خوراندن این توهم به مخاطبان که «ما گروه مذاکره‌کننده بودیم» قابل‌هضم باشد برای آنان که نفت و اوپک را می‌شناسند، رشته توئیت های نعمتی طنزی بیش نیست. نعمتی مثلاً در توئیتی دیگر که قصد داشته از خود یک مذاکره‌کننده قوی بسازد نوشته است:« روسیه به ما رکب زد، بازم گلی به جمال ونزوئلا». رشته توئیت های نعمتی و ادبیاتی که وی در آن استفاده کرده، به‌خوبی نشان می‌دهد وی نه جایگاه خود را می‌شناسد و نه اطلاعاتی ولو سطحی از اوپک دارد.




در پاسخ به توئیت های وی می‌توان پاسخ‌های فراوانی داد که نوعی وقت تلف کردن است اما جهت اطلاع ایشان باید گفت روسیه نه عضو اوپک است و نه در جلسات حضور داشت؛ دوما آنکه هدف ایران و ونزوئلا یکی بود پس طبیعی است ونزوئلا به‌مانند همیشه از موضع ایران حمایت کند که درواقع همان موضع خودش است. گویا وی فراموش کرده عضو هیئت‌رئیسه  ضعیف‌ترین مجلس شورای اسلامی ایران است و رشته کردن توئیت های احساسی و عاری از یک دیدگاه سیاسی، چه عواقبی می‌تواند داشته باشد آن‌هم با ادبیات کوچه‌بازاری.

این در حالی است که در بین کشورهای عضو اوپک، هیچ کشوری مانند ایران چهره‌های سیاسی و غیر کارشناس را به جلسات اوپک نمی‌آورد به‌جز عربستان که در دوره‌ای تعدادی از افراد سلطنتی را با خود همراه می‌آورد. بی‌شک حضور نمایندگانی که نه دیدگاه کارشناسی دارند، نه افراد اوپک را می‌شناسند و نه از درک مباحث فنی عاجزند، تنها موجب تلف شدن وقت تیم مذاکره‌کننده و ضعیف شدن بنیه کارشناسان فعلی وزارت نفت می‌شوند. آیا بهتر نبود بجای چهار نماینده، یک نماینده و سه کارشناس در اجلاس 174 حضور می داشتند؟ این ترکیب بیشتر به سود منافع کشور است و یا حضور چهار نماینده؟ 

البته باید توجه داشت که وزیر نفت چندان به روحیه کارشناسی بها نمی دهد و بیشتر ترجیح می دهد ترکیب هیئتی که به وین می رود شامل افرادی شود که حرفی برای گفتن ندارند و بیشتر تماشاگر هستند.


گرچه اجلاس 174، تحلیل‌های گوناگونی را به همراه دارد ولی آنچه بیش از هر حاشیه‌ای چشم‌ها را به خود خیره کرد، حضور نمایندگان مجلس و به‌ویژه بهروز نعمتی در این اجلاس بود که به‌اندازه کافی جالب بود. با دیدن نعمتی و توئیت های وی فقط باید به حجت‌الاسلام خدری بالید که در نشست سابق، فقط نوشت : نشست خوبی بود!
 
 
شنبه ۲ تير ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۵۱
کد مطلب: 21302
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
با تمام افتضاحات جناب وزیر، مجلس ما و اکثر نمایندگان خودفروخته آن جرات و عرضه استیضاح زنگنه را ندارند...
شرم بر چنین نمایندگان باج گیر و خودفروخته .
علي اصغر
Iran, Islamic Republic of
آقاى نعمتي، كاردانى شيمى داشت
نيما
Iran, Islamic Republic of
نعمتى سوابق امنيتى دارد
Iran, Islamic Republic of
نقش سازمانهای بازرسی دقیقا چیست؟؟!!!
یک ایرانی
Iran, Islamic Republic of
این نمایندگان با رفتن به سفر های خارجی مجانی و گرفتن حق ماموریت 140 یورویی روزانه باید سنگ اقای زنگنه با این همه افتضاحات مدیریتی و کاری را به سینه نا مبارک خود بزنند کی به این حضرات منبعد توجه می کند ادم های نون به نرخ روز خوری مثل ادیانی و نعمتی و ..... فقط بدرد زنگنه می خورند که مجیز گویی ان گروهبان ژنرال نما باشند .
مگر در اوپک فتح الفتوح کردند که انقدر تبلیغ می کنند سهمیه همه را یک میلیون بشکه اضافه کردند قیمت نفت ظرف چند روز اینده با این حرکت کاهش می یابد مگر زنگنه با ان ژست های الکیش می خواهد فرار به جلو انجام دهد و کسی هم از او باز خواست نکنند .