۰
۳
تاملی بر توییت جدید مالک شریعتی

ماجرای تسویه بدهی گازی ترکمنستان

میز نفت - ماجرای پرداخت بدهی گازی ترکمنستان هم تبدیل به دستاورد جدید شده است؛ مالک شریعتی سخنگوی کمیسیون انرژی جلس این را بیان کرده البته با زیر سوال بردن بدیهی ترین موضوعات روز!
مالک شریعتی | میز نفت
مالک شریعتی | میز نفت
به گزارش میز نفت، مالک شریعتی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در توییتی ادعا کرده که بدهی گازی ترکمنستان بدون برجام پرداخت شده و قرارداد واردات گاز از این کشور هم در چارچوب «منهای برجام» امضا شده است. البته او در بخش دیگری از توییت خود از محمد جواد ظریف، وزیر سابق امور خارجه ایران پرسیده است که آیا در یک چلسه خصوصی، نگفته است که زنگنه در خصوص پرونده ترکمنستان، خیانت کرده است یا خیر؟

درباره این توییت آقای سخنگو باید گفت تسویه بدهی ترکمنستان اساسا ارتباطی به فعال بودن یا نبودن برجام ندارد؛ میزنفت در همان روزهایی که برای نخستین بار، خبر محکومیت ایران در داوری بدهی به ترکمنستان را با جزئیات دقیق منتشر کرد، در گزارشی به این موضوع پرداخت و نوشت که قرار است از محل مطالبات ایران از صادرات گاز خود به عراق، این بدهی پرداخت شود. خبری که در تاریخ 22 تیر 99 منتشر شد.

با گذشت سه سال از این خبر، وزیر نفت و سایر افراد آگاه اعلام کردند که بدهی 1.6 میلیارد دلاری به ترکمن گاز، از همین محل پرداخت شده است؛ بنابراین باید به آقای شریعتی متذکر شد برای دستاوردسازی، نمی توان اخبار سوخته گذشته را به عنوان یک سند افتخارآفرین به اذهان عمومی قالب کرد.

چه بدون برجام و چه با برجام، مشخص بود که ترکمنستان پول خود را از محل منابع بلوکه شده ایران در عراق برداشت می کند و این همان، برنامه آمریکا بود که مجوزش را برای دو طرف صادر کرد. حالا از شریعتی باید سوال گرد اگر پرداخت بدهی به ترکمن ها مایه مباهات است، پس بلاتکلیفی 10 میلیارد دلار طلب گازی از عراق بیانگر چیست؟

اما درباره احیای قرارداد واردات گاز ترکمنستان؛ در این باره هم باید گفت که اصولا ترکمنستان برای احیای روابط گازی خود با ایران، شرط کرده بود ابتدا باید اصل بدهی پرداخت شود تا در مرحله بعد، به سمت قرارداد جدید پیش رفت؛ اگر وزارت نفت در احیای این قرارداد توانمند بود چرا در زمستان سال گذشته این قرارداد احیا نشد؟ چرا در اوج نیاز به گاز این کشور، تلاش های وزارت نفت برای واردات گاز بی نتیجه ماند؟

پاسخ به این پرسش را هم مالک شریعتی می داند و هم وزیر نفت، ترکمنستان از نیاز ایران به گاز کاملا مطلع بوده لذا در یک موضع بالا و تحکمی، ابتدا پول خود را طلب کرد و سپس قرارداد شیرینی را با تهران امضا کرد؛ با دیکته کردن همه شرایط خود!

اگر چنین وضعیتی، از نظر سخنگوی کمیسیون انرژی عزتمندانه و دستاورد است، احتمالا باید در بدیهی ترین موضوعات مربوط به دیپلماسی انرژی تجدیدنظری بنادین صورت گیرد تا شاید بتوان گفته های عجیب شریعتی را هضم کرد.
شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۳:۰۸
کد مطلب: 35508
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *


Canada
چرا قوه قضاییه عراقی و تربتی مسببان این قضیه را محاکمه نمیکند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Canada
عراقی و تربتی مقصرین اصلی خسارت گاز ترکمنستان بایستی محاکمه شوند.
کارکنان صنعت نفت
Iran, Islamic Republic of
میزنفت همواره نشان داده دربرخی سربزنگاههابه مدد الهی در کنار صنعتگران خدوم جنوب وشمال نفت بوده است.اینک نیز می طلبد وی آستین همت را بالازده ونگذارد بعداز اعمال ظلم در دوران زنگنه (سال1397)که باعث ازبین رفتن فرمول یکصدساله پاداش سنوات کارکنان نفت شدحالا که در ماده 67 لایحه برنامه هفتم تقدیمی چندروزقبل دولت به مجلس که باعث کاهش شدید مستمری بازنشستگی کارکنان نفت بعد ازپایان خدمت آنها خواهد شدبااطلاع رسانی لازم به مبادی قانونی دلسوز نفت ونمایندگان محترم جلوی این آخرین فاجعه نفتی در خصوص منابع انسانی نفت گرفته شود.داستان کلی از این قراراست براساس ماده 67 لایحه پیشنهادی دولت دربرنامه هفتم از سال1402 مبنای تعیین حقوق بازنشستگان کلیه صندوقها ودستگاهها میانگین 5 سال آخر خدمت خواهخد بود حال آنکه در حال حاضر 2 سال آخرخدمت ملاک محاسبه هست.آخر ما که 2 قانون درنفت داریم(قانون مجموعه وظایف واختیارات وقانون نفت)چطور باید به دیگران اجازه دهیم این صنعت کلیدی کشور راهمچون سایردستگاهها وسازمانها ببینند.لذادرصورت تصویب این ماده درمجلس وابلاغ آن ازابتدای مهرامسال(بدلیل خاتمه قانون برنامه ششم تاپایان شهریور1402)دیگر چیزی برای یک کارمند نفت ازحقوق مستمری دوران بازنشستگی اش باقی نخواهد ماند یعنی همان بلایی که برخی نمایندگان ازخدابیخبرمجلس دهم سرصنعت نفت وکارکنانش با یکسان سازی پاداش بازنشستگی همچون سایردستگاهها نمودند.من ا...التوفیق