۰

مذاکره نفتی ایران با شل و کونوکوفیلیپس

در شرایطی که رییس جمهور عمل‌گرای ایران به دنبال تحقق وعده‌های خود در زمینه احیای شرایط اقتصادی است، ایران در حال شیرین کردن مفاد قراردادهای نفتی خود برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی است.
مذاکره نفتی ایران با شل و کونوکوفیلیپس
به گزارش «ميزنفت» به نقل از رویترز، تهران در حال گفتگو با قدرت های جهانی درباره برنامه هسته‌ای خود و همچنین تلاش برای حصول یک توافق نهایی به منظور لغو تحریمهایی است که صادرات نفت این کشور را نصف کرده و به حدود یک میلیون بشکه در روز رسانده است.

مقامات وزارت نفت ایران و منابع دیپلماتیک غربی می‌گویند، ایران در تدارک هرگونه توافق، یک پیش نویس تازه از قراردادهای نفتی را به شرکت‌های خارجی ارائه داده تا هر زمان تحریم‌ها لغو شد آنها را به ایران جذب کند. چنین قراردادهایی به ایران کمک خواهد کرد که میادین پیر خود را احیا و میادین جدید را توسعه دهد.

اما هیچ قطعیتی درباره نتیجه مذاکرات هسته ای ایران وجود ندارد. قراردادهای جدید شرایط بسیار مطلوب‌تری را نسبت به قراردادهای قبل از تحریم‌ها ارائه می‌دهد زیرا بسیاری از شرکت‌ها نسبت به امضای حتی یک قرارداد اولیه نیز تردید خواهند داشت چرا که آمریکا و دولتهای اروپایی آن را زودهنگام می دانند.

شرکت‌های نفتی همچنین به دلیل نصف شدن قیمت نفت از ماه ژوئن تاکنون و رابطه ناپایدار ایران با شرکت‌های خارجی در گذشته، برای سرمایه‌گذاری در میادین نفتی ایران به دلایل بیشتری برای متقاعد شدن نیاز دارند.

یک مقام بلندپایه وزارت نفت ایران که خواست نامش فاش نشود گفت: قراردادهای جدید نسبت به کشورهای تولیدکننده دیگر رقابتی‌تر است. در این قراردادها سود احتمالی بالاتری پیشنهاد شده و خطرات سرمایه‌گذاری کمتر است. این قراردادها نرخ مطلوبی از بازگشت سرمایه و گزینه‌های سرمایه‌گذاری مشترک با شرکت‌های نفتی ایرانی را پیشنهاد می‌کند.

مقامات نفتی می‌گویند، قراردادهای جدید مدت طولانی‌تری دارند و ۲۵ ساله هستند.

سخنگوی وزارت نفت ایران از اظهارنظر درباره ماهیت قراردادهای جدید نفتی خودداری کرده است. پیشتر سرمایه‌گذاران خارجی تنها در اکتشاف و توسعه میادین نفتی ایران مشارکت می کردند. آن‌ها تحت قراردادهای بیع متقابل بازگشت سرمایه ثابتی داشتند و هیچ گونه دارایی در اختیار نداشتند و تنها پیمانکارانی بدون حق داشتن میادین بودند.

تحلیلگران و منابع صنعت نفت می‌گویند، شرکت‌های نفتی نتوانستند تحت این مکانیزم هزینه‌های خود را پوشش دهند زیرا درآمد آنها را در بلندمدت تضمین نمی‌کرد.

اما وضعیت تغییر کرده است. حسن روحانی رییس جمهور ایران که سال گذشته در انتخابات پیروز شد متعهد شده اقتصاد ایران را ارتقا دهد و به دنبال پایان دادن به شرایطی است که باعث افزایش نسبی قیمت کالاها و خدمات شده است.

قراردادهای جدید نفتی به سرمایه‌گذاران اجازه می‌دهد که در تولید مشارکت کنند و در بلندمدت کنترل و قطعیت بیشتری روی درآمد نفتی خود در ایران که مالکیت خارجی منابع نفتی در آن ممنوع است.

مقامات صنعت نفت می‌گویند، قراردادهای نفتی ایران برای تشویق سرمایه‌گذاران بزرگ مطلوب‌تر شده‌اند. برای مثال در قراردادهای قبلی تصمیمات تجاری توسط یک کمیته ایرانی اتخاذ می‌شد اما براساس قراردادهای جدید این فرآیند به نفع طرف خارجی تغییر کرده است.
سه شنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۰۴
کد مطلب: 5086
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *