۰
۱
زنگنه:

انتقاد به سن بالای مدیران نفتی را می پذیرم

وزیر نفت اعلام کرد: فازهای ١٥ و ١٦ میدان مشترک پارس جنوبی تا یک ماه و نیم آینده با حضور رئیس جمهوری به طور رسمی افتتاح می شود و پرونده پارس جنوبی در دولت یازدهم بسته خواهد شد.
انتقاد به سن بالای مدیران نفتی را می پذیرم
به گزارش «ميزنفت»، بیژن نامدار زنگنه، پیش از ظهر امروز (سه‌شنبه، سوم شهریور) به مناسبت هفته دولت و در دومین روز از این هفته در نشستی با خبرنگاران، دستاوردهای وزارت نفت در دولت تدبیر و امید را تشریح کرد و در باره مذاکراتش با هیئت‌هایی از آلمان، فرانسه، ایتالیا، انگلیس، ژاپن، کره جنوبی و آذربایجان، پس از توافق ایران با 1+5، گزارشی ارائه کرد. مشروح سخنان وزیر نفت در این نشست را در ادامه می خوانید.

افتتاح فازهای 15 و 16 پارس جنوبی

فاز ١٥ و ١٦ پارس جنوبی ظرف یک تا یک و نیم ماه آینده افتتاح می شود، اما زمان افتتاح دقیق آن به برنامه کاری رئیس جمهوری بستگی دارد.

قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا برای افتتاح رسمی فازهای ١٥ و ١٦ پارس جنوبی اعلام آمادگی کرده است. با اینکه در این پروژه همه چیز آماده است اما می خواستیم افتتاح این پروژه را به صورت کامل انجام داده و هیچ چیزی صوری نباشد.

در همین روزها تحویل اتان به پتروشیمی کاویان از طریق فاز ١٥ و ١٦ پارس جنوبی انجام می شود که با افتتاح کامل این فاز سالانه یک میلیون تن اتان در اختیار پتروشیمی ها قرار گرفته و نیاز اتیلن کشور را تامین و از سوی دیگر تولید محصولات پتروشیمی کشور را افزایش می دهد.

وزارت نفت پیشرو در اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی

از زمانی که سیاستهای اقتصاد مقاومتی از جانب مقام معظم رهبری ابلاغ شد وزارت نفت این سیاستها را سرلوحه کار خود قرار داد و نخستین دستگاهی بود که برنامه اقتصاد مقاومتی را تدوین کرد و به تصویب شورای اقتصاد رساند و هم اکنون در حال پیگیری این سیاستهاست.

 یکی ازدغدعه های بزرگ اقتصاد مقاومتی، توجه به توسعه و برداشت از میدانهای مشترک نفتی و گازی است،براین اساس در ادامه فعالیتهایی که از قبل در حوزه نفت و گاز انجام شده است، کارهای مهمی انجام شده و تصمیم گرفتیم برای توسعه در دو محدوده بزرگ پارس جنوبی و غرب کارون که هر دو جزو میدانهای مشترک هستند، تمرکز کنیم.

در زمان افتتاح فاز 12 پارس جنوبی در اسفندماه 93 نیز فعالیت های بزرگی انجام شد. این کار تنها به نام ما نیست و مجموعه ای از عوامل از گذشته تاکنون سبب به سرانجام رسیدن فاز ١٢ پارس جنوبی شدند.

در زمان (دولت نهم و دهم) ١٧ فاز پارس جنوبی را در دست اجرا داشتیم که نمی شد همه آنها را به صورت همزمان توسعه دهیم بنابراین به اولویت بندی فازهای پارس جنوبی پرداخته و اولویت نخست را به فازهایی که امکان برداشت گاز از آنها بیشتر بود، اختصاص دادیم.

چالش تامین سرمایه برای پروژه های نفتی 

در سالهای ٩٠ و ٩١، چهل میلیارد دلار سرمایه گذاری در صنعت نفت انجام شد اما در سال ٩٢، این رقم به ١٠ میلیارد دلار هم نرسید و در سال ٩٣ به سختی به ٦ میلیارد دلار رسید.

 امسال به دلیل کاهش قیمت نفت تقریبا هیچ منابعی برای سرمایه گذاری در صنعت اختصاص نیافته است.

 اولویت نخست برای افتتاح پارس جنوبی فازهای ١٢، ١٥ و ١٦ و ١٧ و ١٨ است و براساس برنامه ریزی انجام شده قرار بود تا پایان سال ٩٣، ١٠٠ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور اضافه کنیم که با افتتاح کامل فاز ١٢ و وارد شدن بخشی از گاز فازهای ١٥، ١٦ و ١٧ به شبکه سراسری ظرفیت تولید گاز کشور در سال ٩٣ به ١٢٠ میلیون مترمکعب افزایش یافت.

امسال هم بنا داریم فعالیتهای تثبیت تولید فازهای ١٥ و ١٦ پارس جنوبی را تا افتتاح رسمی آن دنبال کرده و همچنین تولید گاز از فازهای ١٧ و ١٨ و بخشی از فاز ١٩ پارس جنوبی را نیز در برنامه داریم.

پرونده پارس جنوبی به جز فاز ١٤ تا پایان دولت یازدهم بسته می شود و تولید گاز در فاز ١٤ نیز به بعد از سال ٩٦ انجام خواهد شد.

 افتتاح فاز ١٢ پارس جنوبی یکی از اقدامهای مهم وزارت نفت در دولت یازدهم در شرایط کمبود منابع و تحریمها است؛ با افتتاح این فاز توانستیم با وجود تحریمها کار را جلو ببریم و خوشحال هستیم که مقام معظم رهبری در سخنان نوروزی خود به موفقیت صنعت نفت در افتتاح فاز ١٢ آن هم در شرایط تحریم اشاره کردند.

 از جمله آثار مهم افزایش ظرفیت تولید گاز در کشور تأمین سوخت نیروگاهها و صنایع است، زیرا در سال ٩٢ به دلیل کمبود گاز در کشور ٤٦ درصد نیاز نیروگاهها از طریق سوخت مایع تأمین شد و در سال ٩٣، این رقم به ٢٨ درصد کاهش یافت که قصد داریم امسال تحویل سوخت مایع به نیروگاهها را با جایگزینی گاز به ١٥ تا ٢٠ درصد کاهش دهیم.

 در سال ٩٢ برای تأمین خوراک پتروشیمی ها و سایر صنایع دچار محدودیت بودیم که در سال ٩٣ با تلاشهای صورت گرفته در بخش گاز، بدون محدودیت به این واحدها خوراک رساندیم.

ضربات تحریم مهلک تر از ضربات جنگ

 شرایط تحریمها بسیار سختتر از دوران جنگ است؛ در واقع تحریمها، جنگ بدون آتش و دود است، جنگی که آتش و خون ندارد اما ضربات آن مهلکتر از جنگ هشت ساله علیه ایران است.

بلافاصله با لغو تحریمها، ایران سهم از دست رفته نفت خود را که بیش از یک میلیون بشکه در روز است به دست خواهد آورد و به این منظور در نخستین روزهای لغو تحریم ٥٠٠ هزار بشکه و پس از آن ظرف مدت کوتاهی ٥٠٠ هزار بشکه دیگر به تولید نفت ایران اضافه خواهد شد.

وقتی افزایش تولید نفت ایران و بازگشت به بازار به دفعات تکرار می شود این بدان معناست که بازار باید فضای لازم برای بشکه های نفت ایران باز کند و این کار به نوعی آمادگی برای بازار ایجاد می کند.

 افزایش تولید نفت ایران تنها سیاست وزارت نفت نیست و این موضوع از سوی دولت حمایت می شود. میزان قدرت هر عضو در اوپک بر مبنای ظرفیت تولید آن کشور است که ما باید بلافاصله بعد از لغو تحریمها آن را افزایش دهیم زیرا در صورت تأخیر در بازگشت به بازار نفت باید برای فروش هر ١٠ هزار بشکه نفت هم خواهش و تمنا کنیم.

 شرایط جدید ایران با پیش از تحریمها تفاوت زیادی کرده است بنابراین شرکتهای خارجی برای بازگشت به ایران باید شرایط جدید ما را بپذیرند.

افزایش ١٥ درصدی صادرات نفت ایران

 با وجود تحریمهایی که از سالهای گذشته وجود داشته و البته همچنان نیز تداوم دارد، صادرات نفت ایران افزایش یافته است.

 صادرات نفت ایران در چهار ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ١٥ درصد افزایش پیدا کرده که این افزایش صادرات کار بسیار دشواری بوده است.

 در شرایط تحریم خرید بنزین و فرآورده های نفتی و همچنین فروش نفت ایران به سختی انجام شده است و با این حال کارکنان صنعت نفت برای تحقق این اهداف تلاشهای زیادی انجام داده اند.

رکورد بابک زنجانی در تاریخ جهان ثبت خواهد شد

مبارزه با فساد یکی از کارهای مهم وزارت نفت در طول دو سال گذشته بوده است، بابک زنجانی یکی از کسانی است که با فسادی که در نفت انجام داده رکوردی از خود برجای گذاشته است؛ رکوردی که بابک زنجانی در این زمینه دارد کسی در دنیا ندارد و کسی هم نمی تواند ٢ میلیارد و ٧٠٠ میلیون دلار فساد انجام دهد.

 پرونده های نفت جی، سپاهان، دکل و غیره از جمله مواردی است که فساد در آنها دیده شده و قوه قضاییه در حال پیگیری تمامی آنها است. در بحث مبارزه با فساد با کسی دوستی و آشنایی ندارم و عقد اخوت نیز با کسی نبسته ام.

طرح ضربتی تربیت مدیران جوان

انتقاد به میانگین بالای سنی مدیران نفتی، انتقادی کاملا بجاست، زیرا معتقدم مدیران نباید بیش از ٤٠ سال سن داشته باشند و در صنعت نفت نیز با توجه به کارهای عملیاتی، به طور قطع جوانها می توانند کارهای زیادی انجام دهند. بنده وقتی برای نخستین بار به عنوان معاون وزیر انتخاب شدم، سنم کمتر از ٢٨ سال بود و بر اساس همین تجربه طرح ضربتی تربیت مدیران در صنعت نفت را پیاده کرده ام.

 این طرح با ١٠٠٠ نفر از داوطلبان آغاز شده که هم اکنون از این میزان ١٠٠ نفر به بخش علمی و مصاحبه حضوری رسیده اند که از میان آنها ظرف چهار سال آینده ٥٠ نفر به عنوان مدیر انتخاب خواهند شد.

 تشکیل مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت که به تازگی شیوه نامه تشکیل آن ابلاغ شده است به همین منظور طراحی و اجرایی شده است زیرا  برای تربیت مدیران تنها آموزش ملاک نیست،با آموزش صرف کسی مدیر نمی شود بنابراین جوانها باید توانایی خود را در عمل نشان دهند. با این حال سن بالای مدیران برای انجام کار عملیاتی مناسب نیست و من این موضوع را کاملا می پذیرم.
سه شنبه ۳ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۵۰
کد مطلب: 8391
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
خب معلومه هرچی نزدیک داشته الان به عنوان مدیر معرفی میکنه....دیگه راه حل جذب نزدیکان هم قانونی خواهد شد تحت عنوان مدیر..............