۰
لحظه به لحظه با دادگاه چهارم ب.ز

بدهی ام را دوشنبه پرداخت می کنم

بدهی ام را دوشنبه می دهم/ وزارت نفت سیاسی کاری می کند/ زنگنه چرا 5.8 میلیارد یورو را نمی گیرد؟
بدهی ام را دوشنبه پرداخت می کنم - میز نفت
بدهی ام را دوشنبه پرداخت می کنم - میز نفت
به گزارش ميزنفت به نقل از تسنیم، چهارمین جلسه رسیدگی به پرونده فساد نفتی، امروز برگزار می شود و لحظاتی قبل متهمان و وکلای آنها به دادگاه انقلاب آمدند. لحظاتی قبل متهمان تحت تدابیر شدید امنیتی به دادگاه انقلاب تهران انتقال داده شدند و این در حالی است که رسول کوهپایه زاده موکل متهم ردیف اول و تعدادی دیگر از وکلا هم وارد دادگاه انقلاب شده اند.

همچون 3 جلسه گذشته که پرونده فساد نفتی در دادگاه انقلاب مورد رسیدگی قرار گرفت این بار نیز شعبه 15 دادگاه انقلاب میزبان 3 متهم پرونده فساد 3 هزار میلیاردی است.

لحظاتی قبل متهمان تحت تدابیر شدید امنیتی به دادگاه انقلاب تهران انتقال داده شدند و این در حالی است که رسول کوهپایه زاده موکل متهم ردیف اول و تعدادی دیگر از وکلا هم وارد دادگاه انقلاب شده اند.

قرار است دادگاه در ساعت 8:30 براساس اعلام قبلی قاضی صلواتی رئیس شعبه 15 دادگاه انقلاب آغاز شود.

۰۹:۰۰

دادگاه با ۳۰ دقیقه تأخیر و در ساعت ۹ صبح با حضور متهمان آغاز شد.

بابک زنجانی در آغاز دفاعیات خود در دادگاه گفت: حرف من به دادسرا این است که وزارت نفت طرف حساب من نیست، و شرکت خارجی یک بار وجه پیش‌فروش نفت را در حسابی که معرفی کرده دریافت کرده است.

رئیس دادگاه اعلام کرد: اعلام علنی یا غیرعلنی بودن جلسات دادگاه با قاضی پرونده است و چنانچه دادگاه به مصلحت بداند، در رسیدگی آن قرار غیرعلنی بودن دادگاه را صادر می‌کند. 

قاضی صلواتی در ادامه اتهامات انتسابی به باک زنجانی در کیفرخواست را خواند و گفت: افساد فی‌الارض از طریق اخلال در نظام اقتصادی با تشکیل و رهبری شبکه سازمان‌یافته برای ارتکاب به جرایمی از جمله جعل، استفاده از سند مجعول، پولشویی و کلاهبرداری، کلاهبرداری در سطح گسترده از شرکت ملی نفت، سازمان تامین اجتماعی و بانک مسکن، جعل 22 فقره اسناد و مدارک بانکی و پولشویی به مبلغ 1967 میلیون یورو اتهامات انتسابی موجود در کیفرخواست است. اگر دفاعی دارید ارائه کنید. 

بابک زنجانی برای ارائه دفاعیات پشت تریبون قرار گرفت و پس از قرائت بخشی از دعای زیارت عاشورا اظهار کرد: دفاعیاتم شامل یک مقدمه کوتاه چند صفحه‌ای و دو فصل است که به لطف خداوند و امام زمان (عج) تمامی اتهامات را از پیش پایم برمی‌دارم. 

وی با اشاره به تشکیل این پرونده و شکایت نفت ادامه داد: وزارت نفت در دولت قبل محصولات نفتی قابل فروش را در اختیار شرکت HK قرار داده و محموله‌ها را پیش‌فروش کرده بود و وجه پیش‌فروش را دریافت کرده بود اما پس از تحریم‌ها شرکت خارجی و به واسطه عملکرد آن شرکت، بانک نیز تحریم می‌شود.

این متهم پرونده نفتی اضافه کرد: با تغییر دولت وزیر نفت جدید به خاطر اینکه دستور مدیریت شده‌ای برای تخریب دیگران و همچنین ماموریت سیاسی داشت و تفاهم نامه‌ای که قبلا امضا شده بود را یکطرفه منحل کرد و به قائم‌مقامی شرکت خارجی خود شکایتی را تنظیم و اعلام می‌دارد تحریم‌ها ربطی به وزارت نفت ندارد. 

بابک زنجانی ادامه داد: دادسرا چون فریب این اشخاص را خورده و منشأ منابع ارزی مالزی برای دادسرا مشخص نیست، در تحقیقات انجام شده طی چند سال اخیر عنوان شده است، منابع فاقد منشأ بوده است.

متهم اصلی پرونده نفتی گفت: حرف من به دادسرا این است که وزارت نفت طرف حساب من نیست، و شرکت خارجی یک بار وجه پیش‌فروش نفت را در حسابی که معرفی کرده دریافت کرده است.

متهم اصلی پرونده نفتی گفت: آقای وزیر نفت چرا مبلغ 5.8 میلیارد یور نفتی را که به یک شخص عادی فروخته وصول نمی‌کند.

وی در ادامه گفت:  ۲ میلیارد یورو بدهی من به شرکت نفت پول خرد من هم نیست و این یک طنز است.
⬅️ رفته اند از آبدارچی شرکت، سند و اظهارنظر گرفتند در حالی که آنها اصلا کارشناس نیستند. بدانید که در این پرونده دنیا قضاوت می کند و اقتصادانان می خندند؛ چرا که شاهد تغییر واژه ها هستیم.

این متهم نفتی تصریح کرد: داستان من و وزارت نفت از این قرار است که هیچ بانکی در دنیا حاضر نبود به پیمانکاران نفتی پول بدهد و هیات وزیران هفتم تیر ماه ۹۲ مصوب کرد که شرکت «ن» که آن زمان تحریم بود با گشایش حساب در بانک FIIB یک‌ونیم میلیارد یورو واریز کند که اول دی ماه همان سال واریز شد و من از آن مبلغ ۷۰۰ میلیون یورو به حساب پیمانکاران پرداخت کردم.️وزیر وقت نفت دستور داد نفت های روی دریا سوزانده شود، اما شرکت «الف» با عنوان خریدار گفت نفت ها را انبار کنید و اگر فروخته شد پولش را واریز می کنم برای همین شرکت HK پیش‌فاکتور و شماره حساب خود را در مالزی معرفی کرد، اما یک اختلاف میان شرکت نیکو و اداره بین الملل وزارت نفت به وجود آمد و مدارک را به من تحویل ندادند تا نفت ها را تحویل بگیرم.

وی ادامه داد:قانون می گوید اگر نفت ۳ ماه در انبار بماند، متروکه می شود برای همین بعد از ۳ ماه بر اساس قانون اجاره دادیم و با ۵۰ میلیون دلار دو ماه دیگر نفت ها را در انبار نگه داشتیم، اما باز هم مدارک تحویل نشد.می گویند بابک زنجانی نفت ها را جایی برده است مگر می شود ۱۸ کشتی ۵۰۰ متری که ۹ کیلومتر نفت می شود را مثل پیت نفت قایم کرد؟ اگر می توانید بروید آن ۸ میلیارد یورو که از هند طلب دارید را بگیرید در حالی که آنها ۱۵ درصد کارمزد می گیرند اما من یک درصد انجام می دادم. یکروز وزیر نفت با من تماس گرفت، ساعت ۳:۳۰ صبح بود و من خودم را به فرودگاه رساندم. دیدم پایش خونی شده و گفت دلیلش عصبی است و ذخیره غلات کشور تمام شده و باید هر چه زودتر فکری کند. امروز را مشاهده کنید این روزها زمان پرداخت یارانه، ۴ وزیر دل درد می گیرند و همه بیرون گود نشسته اند و می گویند لنگش کن.

وی اظهار کرد: دادسرای ایران صلاحیت بررسی وجوه بانک مالزی را ندارد و اصلا به دادسرا ربطی ندارد آن بانک پول خود را از کجا آورده است. از طرف دیگر عملیات یک بانک در مالزی چه ارتباطی به اخلال در نظام اقتصادی ایران دارد. 

متهم پرونده نفتی ادامه داد: متاسفانه با دادن آدرس‌های غلط به بازپرس او را فریب دادند و هیچ‌کس تاکنون در دنیا این همه خلاف را نفهمیده بود و فقط اینها نخبه اقتصادی درآمدند و فهمیدند.

وی افزود: اگر موضوع وصول پول نفت است، چرا وزیر نفت مبلغ 5.8 میلیارد یورو نفتی را که به یک شخص عادی فروخته وصول نمی‌کند. این شخص کسی است که حتی یک خودرو ندارد و سال‌ها پیش از من مبلغی به صورت قرضی گرفته بود. این فردی که هیچ اعتباری ندارد، آدم امنی است اما من که اعتبار بین‌المللی دارم ناامن هستم. 

بابک زنجانی تصریح کرد: موضوع وصول پول نفت نیست بلکه نداشتن حساب بانکی برای وصول است. وزیر نفت این موضوع را برای تسویه حساب سیاسی و انجام کارهای حزبی راه انداخته است. 

در ادامه دادگاه قاضی صلواتی به بابک زنجانی تذکر داد که شما حق توهین به شخصی را ندارید و اگر قرار است اسم شخصی برده شود در یک جلسه غیرعلنی با حضور آن شخص موضوعات بررسی می‌شود . متهم نیز در پاسخ به قاضی گفت توهینی انجام ندادم و فقط حرف عادی می‌زنم. 

بابک زنجانی افزود: آیا سکوت و حمایت از خودی‌ها و تهمت به من به عنوان حرام‌خور و همچنین به رسانه‌ها و پرسنل وزارت نفت درست است و می‌توان آن 5.8 میلیارد را خورد.

وی ادامه داد: آقایان می‌فرمایند با هوچی‌گری نمی‌شود پول مردم را خورد آیا با تهمت به رسانه‌ها و برخی کارمندان وزارت نفت می‌شود این پول‌ها را خورد؟

 متهم پرونده فساد نفتی در ادامه دفاعیات خود گفت: با وجود بسته بودن دست‌هایم و نداشتن ارتباط با بیرون و لطفی که شما کردید و اجازه دادید 2 فکس به وکلای خارجی بزنم، مبلغ 1968 میلیون یورو به ذی‌نفعی شرکت HK از طریق یک بانک معتبر تقدیم می‌شود البته چون رقم زیاد بوده 4 نفر باید امضاء می‌کردند که 2 نفر امضاء کرده‌اند و 2 نفر دیگر هم پس از تعطیلات روز شنبه و یکشنبه امضاء می‌کنند و موضوع حل خواهد شد.

وی ادامه داد: نزدیک به 2 سال است بازداشت هستم و در انفرادی به سر می‌برم و 3 هزار صفحه نامه شماره شده تقدیم کردم.

وی افزود: دولت تدبیر و امید افکار عمومی را برای اثبات درست بودن خود به میدان کشیده در حالیکه کار اقتصادی کار احساسی نیست، اینکه یک دولت یا شخصیت چند صباحی دارای قدرت شود و بخواهد از طریق امکاناتی که دارد دیگران را زیر سوال ببرد درست نیست.

وی با بیان اینکه کارشناسی‌ها نیز ایراد دارد، اعتراض ما به سبک کارشناس نیست ما حرفمان این است چون بانک مرکزی مرتبط با دولت است هدایت شده کار می‌کند، طریقه سوال‌ها اشتباه بوده و جواب‌های دریافتی هم طبیعتاً اشتباه است.

این متهم نفتی در ادامه دفاعیات خود با اشاره به نامه 3 وزیر و رئیس کل بانک مرکزی گفت: نماینده دادستان درخواست داشته است که در رابطه با این نامه از ستاد تدابیر ویژه ریاست جمهوری استعلام گرفته شود، این در حالی است که نامه مذکور اصلاً ربطی به این ستاد ندارد چرا که این نامه تصمیم هیأت اقتصادی بوده است.

وی ادامه داد: آقایان در وزارت نفت و بانک مرکزی مدام ژست‌هایی را نزد رسانه‌ها می‌گیرند و می‌گویند ما آماده دریافت مطالبات هستیم، این ژست‌ها سیاسی است و اینکه می‌گویند در هر کشوری بانک دارند و می‌توانند مطالبات را وصول کنند یک دروغ است، چرا که اگر یک چنین توانایی وجود داشت پول‌های نفتی را وصول می‌کردید، بنابراین این ژست‌ها را برای کسی بگیرید که کشور را نمی‌شناسد نه من که کل دنیا دور زده‌ام.

وی افزود: وزارت نفت خیلی زور بزند یک شرکت در خارج از کشور باز می‌کند که توانایی وصول آن هم چندان بالا نخواهد بود. اینکه می‌گویند زنجانی چند بار حرف زده و بازی کرده و کاری انجام نداده، زیاده‌روی است، می‌خواهند من حساب ویژه‌ای برایشان باز کنم و برایشان پول بریزم. آیا وظیفه من است برای شما حساب باز کنم و اگر نشود باید مرا به بازی متهم کنید؟

متهم نفتی ادامه داد: به نظر من وقتی یک مرد حرف می‌زند باید به حرف خود عمل کند حالا چه وزیر باشد چه یک فرد عادی.

متهم پرونده فساد نفتی در ادامه دفاعیات خود گفت: با وجود بسته بودن دست‌هایم و نداشتن ارتباط با بیرون و لطفی که شما کردید و اجازه دادید 2 فکس به وکلای خارجی بزنم، مبلغ 1968 میلیون یورو به ذی‌نفعی شرکت HK از طریق یک بانک معتبر تقدیم می‌شود البته چون رقم زیاد بوده 4 نفر باید امضاء می‌کردند که 2 نفر امضاء کرده‌اند و 2 نفر دیگر هم پس از تعطیلات روز شنبه و یکشنبه امضاء می‌کنند و موضوع حل خواهد شد.

وی ادامه داد: نزدیک به 2 سال است بازداشت هستم و در انفرادی به سر می‌برم و 3 هزار صفحه نامه شماره شده تقدیم کردم.

وی افزود: دولت تدبیر و امید افکار عمومی را برای اثبات درست بودن خود به میدان کشیده در حالیکه کار اقتصادی کار احساسی نیست، اینکه یک دولت یا شخصیت چند صباحی دارای قدرت شود و بخواهد از طریق امکاناتی که دارد دیگران را زیر سوال ببرد درست نیست.

در این لحظه قاضی تذکر دوم را به متهم نفتی می‌دهد و می‌گوید شما اجازه توهین به دولت جمهوری اسلامی را ندارید، پرونده شما یک پرونده قضایی است و به هیچ وجه بحث را سیاسی نکنید.

ب-ز خطاب به قاضی گفت: هر روز دارند به من توهین می‌کند و کسی به آنها حرف نمی‌زند.

قاضی گفت: با منطق از خودت دفاع کن.

متهم نفتی گفت: من 2 سال است حرف‌های نادرست، دروغ و تهمت شنیدم و سکوت کردم، حرف‌هایی زده شد که فقط باید قاضی می‌دانست اما رسانه‌ای شد، جایزه تعیین می‌کردند که من بازداشت شوم، رکوردار کلاهبرداری دنیا شدم، تهدید به کشته شدن در زندان شدم و هر روز یک روشنفکر علیه من مقاله نوشت و شاید فقط رعایت قانون برای من بود و دیگران معصوم بودند.

ب-ز با اشاره به کمیته پیگیری پرونده خود گفت: برخی هم به اسم کمیته پیگیری پرونده من خود را مهم جلوه می‌دهند، مطالب نادرستی گفتند در حالیکه آگاهی نداشتند، حتی یکی از آنها با این شیوه بدهی معوق خود را به تأخیر انداخت و این در حالی بود که این افراد کسانی بودند که حتی اجازه ورود به دادسرا هم نداشتند.

متهم خطاب به قاضی گفت: قربان من به هیچ گروه، حزب و شخصی متصل نیستم، نه رشوه دادم و نه باج و بعضاً مورد زورگیری قرار گرفتم و سکوت کردم، آنچه من را متمایز کرده این است که با علم روز پیشرفته‌ام و یک تاجر حرفه‌ای و آگاه به امور هستم بنابراین از عملکرد خود دفاع می‌کنم و مسئولیت کارهای خود را گردن می‌گیرم، چرا که فعالیت اقتصادی من شفاف است.

متهم پرونده فساد نفتی در ادامه دادگاه نسبته به محل نگهداری خود اعتراض داشته و مدعی شد من با اعمال شاقه نگهداری می‌شدم اما قاضی صلواتی گفت: به وقتش درباره امکاناتی که در اختیارت بود توضیح می‌دهیم.

 متهم نفتی در ادامه دفاعیات خود گفت: وقتی می‌گویند من 30 میلیارد پول گرفته‌ام همه باور می‌کنند اما وقتی می‌گویند فلان مبلغ پرداخت کرده‌ام حتی اسناد و مدارک را هم زیر سوال می‌برند، من اگر قصد کلاهبرداری داشتم با وجود امکاناتی که در خارج از کشور داشتم چرا باید در داخل ایران سرمایه‌گذاری می‌کردم؟ در مسیر کار کارشناسی از آبدارچی و تایپیست کمک گرفتم، کسانی که حتی کار خود را به زور انجام می‌دهند.

وی افزود: ما در این کیفرخواست به غیر از فقر علمی و کارشناسانه با تغییر واژه‌ها مواجه هستیم، من 2 سال است با اعمال شاقه در زندان هستم.

در این لحظه قاضی با نشان دادن تعدادی پرونده خطاب به متهم گفت: اینها یک دهم از نامه‌هایی است که برای دادگاه فرستاده‌ای، آنوقت اعمال شاقه؟ ما به وقتش از امکاناتی که در اختیار شما قرار گرفته حرف خواهیم زد.

ب-ز در پاسخ گفت: شما را هم اگر در یک توالت نگه داشته می‌داشتند.... (ب-ز در این لحظه سکوت کرد)

وی افزود: تحریم شدن من توسط خزانه‌داری آمریکا، اروپا و انگلستان به خاطر خدمات من به جمهوری اسلامی بود، این کیفرخواست دارای ایرادات زیادی است و اصلاً صورت مسئله ندارد، بازپرس به جای بازجویی از من به حرفهای دیگران توجه کرده، کمتر از 40 بار از من بازجویی کرده‌اند که 20 بار آن پشت درب سلول همان جای خوبی که می‌گویید بوده و برگه آوردند تا پر کنم، با کاری که کرده‌اند نه در ایران جا دارم و نه در خارج از کشور.

در این لحظه قاضی خطاب به متهم گفت: شما علیه هر شخص حقیقی یا حقوقی با هر پست و مقامی شکایت دارید می‌توانید از طریق وکلا شکیات خود را مطرح کنید.

وی از ملاقاتی که در تاریخ 2 بهمن‌ماه سال 92 با معاون اول قوه قضاییه و دادستان تهران داشت سخن گفت و افزود: حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای و جعفری دولت‌آبادی در همین سلول چند متری که یک گوشه‌اش توالت و یک گوشه‌اش تخت است به دیدن من آمدند و با من صحبت کردند و گفتند که «به نحوی این تسویه‌حساب‌ها را انجام بده و این سر و صداها را بخوابان». متأسفانه وزارت نفت به کارمندان خود هم رحم نمی‌کند و ناآگاهی های خود را به گردن آقای (ج) انداخته.

در این لحظه قاضی خطاب به متهم گفت: از خودت دفاع کن.

و متهم گفت: آخر آدم دلش می‌سوزد. من از عملکرد خود دفاع می‌کنم و می‌گویم که واقعاً بی‌گناهم.

ساعت 10:26 دقیقه بود که متهم خطاب به قاضی گفت: خسته‌تان کردم و قاضی با لبخند پاسخ منفی داد.

وی ادامه داد: من در عملکرد خود تخلفی ندارم ، یک متخلف که اینهمه همکاری انجام نمی‌دهد، همه تخلفات مربوط به وزارت نفت است و طبیعتاً کسی که بلد نیست کار کند سرش کلاه می‌رود.

متهم ردیف اول پرونده نفتی ادامه داد: می گویند بابک زنجانی نفت ها را جایی برده است مگر می شود ۱۸ کشتی ۵۰۰ متری که ۹ کیلومتر نفت می شود را مثل پیت نفت قایم کرد؟ بعد هم گفتند این وزرا امضای طلایی داشتند، در حالی که شرکتHK خرداد ماه ۹۱ حساب باز کرده بود، اما امضای وزرا برای تیر ماه است و اصلا من کاری به امضای آنها نداشتم. اگر می توانید بروید آن ۸ میلیارد یورو که از هند طلب دارید را بگیرید در حالی که آنها ۱۵ درصد کارمزد می گیرند اما من یک درصد انجام می دادم. یکروز وزیر نفت با من تماس گرفت، ساعت ۳:۳۰ صبح بود و من خودم را به فرودگاه رساندم. دیدم پایش خونی شده و گفت دلیلش عصبی است و ذخیره غلات کشور تمام شده و باید هر چه زودتر فکری کند. امروز را مشاهده کنید این روزها زمان پرداخت یارانه، ۴ وزیر دل درد می گیرند و همه بیرون گود نشسته اند و می گویند لنگش کن.

ساعت 10:30 دقیقه متهم مجدداً خطاب به قاضی گفت: قربان خسته نشدید؟

قاضی گفت: نه، خودت خسته شدی؟

که متهم پاسخ منفی داد.

متهم در ادامه گفت: 4 وزیر موقع پرداخت یارانه دل‌درد می‌گیرند.

قاضی گفت: توهین نکنید

متهم گفت: دل‌درد که توهین نیست


 متهم نفتی در ادامه دفاعیات خود خطاب به قاضی گفت: برای واریز پول به حساب یک شرکت در یک بانک 2 راه وجود دارد، راه اول این است که پول را در گونی بریزیم و تحویل بانک دهیم و راه دوم هم این است که پول را به حساب کارگزار بانک واریز کنیم، واریز وجه به حساب کارگزار به معنی واریز پول‌ها به حساب بانک و مشتری است.

وی تاکید کرد: بانک مرکزی باید اعلام می‌کرد که شرکت SCT کارگزار بانک مالزی است اما چون سوال بازپرس اشتباه بوده طبیعتاً پاسخ نیز اشتباه بوده است، نکته جالب اینجاست که بانک مرکزی از این موضوع مطلع بود اما سکوت کرد، اگر مطلع نبود 1.5 میلیون یورو را به حساب SCT نمی‌ریخت.

وی ادامه داد: ایران در ترکیه و چین حساب دارد و از این حساب‌ها فقط و فقط برای واردات استفاده می‌شود یعنی نه می‌توان پول ریخت و نه می‌توان پول برداشت، مثلاً نفت را به هند می‌دهیم و برنج می‌گیریم و از آنها می‌خواهیم مبلغ این حساب کم شود. در واقع خواسته آنها این است که برای بانک مرکزی در یک بانک فرست‌کلاس در یکی از کشورهای خارجی باز کنم و آنها پول را به آن بانک انتقال دهند و هرجا خواستند منتقل کنند و کارمزد هم ندهند.

متهم نفتی تاکید کرد: وزیر نفت می‌گوید من جای پول‌ها را نشان دهم، اما وقتی وکلای من می‌گویند حاضریم ضمانتنامه صادر کنیم می‌گویند باید بانک مرکزی تائید کند که این پول‌ها مربوط به فروش سلاح یا هروئین نباشد.

وی گفت: از طرفی می‌گویند شرکت HK تحریم است و فقط بانک‌های فرست‌کلاس می‌توانند کار انجام دهند، شما که می‌دانید HK تحریم است چرا این حرف‌ها را می‌زنید؟ مسئول امور حقوقی وزارت نفت می‌گوید زنجانی یک سنت هم نریخته، آیا شما حسابی داده‌اید که به آن پول واریز کنم؟

متهم نفتی تاکید کرد: بخاطر اینکه قدرت خارجی خود را به اثبات برسانم مبلغ 1968 میلیون یورو ضمانتنامه به ذی‌النفعی HK از یک بانک معتبر صادر شده است که فکر می‌کنم دوشنبه یا سه‌شنبه به دست شما برسد.

وی گفت: مسئولان وزارت نفت بدانند که من سکوت نمی‌کنم و اگر لازم باشد هر روز یک پرونده را رو خواهم کرد و دسترسی من کمتر از شما نیست.

وی افزود: اجازه نمی‌دهم شما به نفع خود بهره‌برداری کنید. مگر می‌شود هواپیمای ۱۵ میلیون دلاری من را ۳.۵ میلیون دلار، قالی گل ابریشم ۹۰۰ میلیون تومانی را ۱.۱ میلیون تومان و خانه من در خیابان فرشته به مبلغ ۶۰۰ میلیارد تومان را ۱۴۲ میلیارد تومان بفروشید؟

بابک زنجانی گفت: من در تاجیکستان یک کمپ الکترونیک دارم که سرورهای قدرتمندی در زیر زمین دارد و پلیس تاجیکستان از آن استفاده می‌کند و اگر مکالمات را بیاورم تا گوش دهید، خجالت می‌کشید.

وی افزود: به بانک «م» تذکر می‌دهم که سپرده‌ای که من در بانک گذاشه بودم را پس بدهد، چرا که تا روز بازداشت من، این سپرده در حساب بود و این پول متعلق به من است و اگر این کار را انجام ندهید، حتی شده میز و صندلی‌های بانک را هم حراج می‌کنم.

بابک زنجانی در ادامه دفاعیات خود اظهار داشت: گفته‌اند کارمند خانم داشتم و ماهی ۴۰۰۰ یورو یعنی ۱۶ میلیون تومان حقوق می‌گرفته، اولاً وی مدیر منطقه‌ای من در خارج از کشور بوده و پول را از جیبم داده‌ام، دوماً ما در نفت، مدیران شرکتی داریم که ماهی ۳۵۰ میلیون دلار حقوق می‌گیرند که آن هم از جیب دولت است. برای تمامی متن کیفرخواست، پاسخ علمی و تخصصی دارم .

متهم پرونده نفتی افزود: اقتصاد را باید اقتصاددانان ارزیابی کنند و با اطلاعات سنتی قابل قضاوت نیست. تحریم شدن من توسط خزانه‌داری آمریکا، انگلستان و اتحادیه اروپا به خاطر خدماتم به جمهوری اسلامی ایران بوده است.

ب-ز ادامه داد: آقای دیوید کوئن خزانه‌دار آمریکا 8 دقیقه درباره عملکرد من حرف زده و گفته ما در خنثی‌سازی اقدامات ایران از طریق ب-ز بی‌رحمانه برخورد می‌کنیم.

وی ادامه داد: تمام این کیفرخواست درباره فعالیت‌های بانک مالزی است در حالی که بررسی فعالیت‌های بانک مالزی در صلاحیت این دادسرا نیست و اطلاعاتی از آن ندارد. این کیفرخواست اصلا صورت مسئله ندارد و بازپرس موجبات تحریم را ندیده و یک‌طرفه وارد مسائل فنی شده است.

شرکت نفت از خرداد 91 تا دی‌ماه سال 91 با من فعالیت داشته است. در صورتی که بیش از 80 شرکت من از سال 80 تا 90 کار می‌کردند و فقط 22 فروند هواپیمای من خرداد 90 در فرودگاه نشست و آن موقع وزارت نفت اصلا من را نمی‌شناخت. 

رئیس دادگاه در واکنش به اظهارات ب-ز درباره بازپرس پرونده گفت: بازپرس این پرونده 10 سال است پرونده‌های مهم را رسیدگی می‌کند و دانشجوی دکتراست. شما حق ندارید توهین کنید و اگر لازم باشد از بازپرس دعوت می‌کنیم تا پاسخ شما را بدهد.

متهم پرونده نفتی در ادامه ارائه دفاعیات خود اظهار کرد: هیئت وزیران در تاریخ هفتم تیرماه سال 91 مصوبه‌ای را صادر می‌کنند و قرار می‌شود بانک مرکزی از منابع خود و از محل 14.5 درصد که در شرکت نیکو بوده، سرمایه‌گذاری کند.

وی ادامه داد: از آنجایی که شرکت نیکو در تحریم به سر می‌برد شرکت جدیدی تاسیس و حساب آن در بانک مالزی افتتاح می‌شود.

وی اضافه کرد: وزارت اطلاعات نامه‌ای به وزارت نفت می‌دهد و می‌گوید تکلیف هزار کشتی که در دریا و برای انبار نفت استقرار دارد مشخص کند و چون این کشتی‌ها فاقد پرچم بودند، احساس خطر می‌شود.

متهم ادامه داد: تصمیم گرفته می‌شود بار این کشتی‌ها به همان شکل فروخته شود اما چون بارها به چین فروخته و عودت داده شده بود، کسی حاضر نبود بخرد. من با ارتش چین به خاطر ارتباطاتی که داشتم صحبت کردم و توانستیم بارها را در انبارهای آنجا خالی کنیم. این کشتی‌ها بیش از 3 سال بود روی دریا قرار داشت و 3 متر خزه بسته بود تا جایی که وزیر نفت دستور داده بود این محموله‌ها در دشت مدفون یا سوزانده شوند اما اعلام کرده بودند که با آتش زدن محموله‌ها امکان سوختن روستاه‌ها هم وجود دارد لذا اعلام می‌شود شرکت ISO محموله را خریداری و به انبارهای چین، مالزی و دوبی انتقال دهد.

وی توضیح داد: برای انجام این پروسه باید به عنوان خریدار برات صادر می‌کردم لذا شرکت HK پیش‌فاکتوری را صادر و در قبال فاکتور شماره حساب بانکی مالزی خود را اعلام می‌کند و با ارسال بار به چین و مالزی متوجه شدیم فرستنده نفت و گیرنده یکی است در حالی که محموله را شرکت ISO خریداری کرده بود.

متهم ادامه داد: در ارتباط با همین مسئله اختلافی بین شرکت نیکو و اداره بین‌الملل نفت پیدا شد و اداره بین‌الملل مدارک را به شرکت نیکو تحویل نمی‌داد لذا بارها طبق قانون در انبار گمرک مالزی و چین تخلیه شد و هیچ مدرکی برای ترخیص ارسال نشد.

وی افزود: من بعد از 3 ماه مبلغ 50 میلیون دلار هزینه انبارداری را به شرکت HK پرداخت کردم و نگهداری محموله در انبارهای گمرک چین و مالزی 2 ماه دیگر تمدید شد.

بابک زنجانی گفت: این در حالی است که بارها در جلسه با وزارت نفت دستور داده شده بود که مدارک را بدهم و بارها را برگردانم اما به رغم مصوبات مدارک تحویل شرکت نیکو نشد و تصمیم دیگری گرفته شد مبنی بر اینکه شرکت ISO بابت برات‌هایی که صادر شده مبلغ را به حساب شرکت HK واریز و بعد مدارک را تحویل بگیرد.

متهم ادامه داد: وزیر نفت مرا صدا زد و گفت تو پول را واریز کن و من مدارک را به تو تحویل می‌دهم، لذا دستور دادم مبلغ 1.9 میلیون یورو به حساب HK واریز نشد اما باز هم مدارک تحویل نشد. 

وی ادامه داد: در تاریخ دی‌ماه سال 91 بانک مالزی از سوی اتحادیه اروپا، خزانه‌داری انگلیس و آمریکا تحریم شد. در تاریخ بهمن 91 بارهای انبار چین فروخته و مقرر می‌شود که از 1.9 میلیون یورو فقط 1.2 میلیون یورو به من مدارک داده شود.

15 اردیبهشت‌ماه سال 92 وزیر نفت دستور می‌دهد تفاهمنامه‌ای بین شرکت HK و بانک مالزی منعقد شود و برای خروج از تحریم تلاش‌هایی صورت گیرد. در این تفاهمنامه قرار شد به من به عنوان ضامن قرارداد چک ارزی به مبلغ 2 میلیارد و 66 میلیون یورو بدهند و من نیز در قبال آن یک زمین معرفی کنم که زمین واقع در خیابان ایران زمین را معرفی کردم که در کارشناسی‌های صورت گرفته که یکی از کارشناسان آن یکی از وزرای قدیم کشور بود، این زمین یک هزار و 760 میلیارد تومان ارزیابی شد.

وی ادامه داد: من نیز با آقای م.ش تفاهمنامه‌ای امضا کردم تا او محموله‌های نفتی را به فروش برساند و بابت فروش درصد دریافت کند اما این امر مستلزم آن بود که مدارک بار را تحویل دهند که تا به امروز هیچ مدرکی از شرکت نفت و نیکو نگرفته‌ام.

متهم پرونده نفتی ادامه داد: با تغییر دولت وزیر نفت جدید اعلام کرد که تفاهمنامه وزیر قبلی اعتباری ندارد و از قوه قضائیه خواست که مرا ممنوع‌الخروج کند و دستگاه قضایی  در تاریخ 9 دی سال 92 مرا بازداشت کرد. در حالی که این کار خلاف قرارداد صورت گرفت و من 5 ماه زودتر بازداشت شدم چون چکی که داده بودم مربوط به 5 ماه آینده بود.

من نیز به دنبال این قضیه در تاریخ 20 اردیبهشت سال 93 وکالت بلاعزل برای انتقال اموالم به وزارت نفت صادر کردم و تاکنون 4 هزار میلیارد تومان از اموال خود را انتقال داده‌ام.

متهم پرونده نفتی گفت: با توجه به اینکه هیچ باری تحویل نگرفته‌ام اعلام کرد بار را به هرکس تحویل دادید از او تحویل بگیرید. من نه باری تحویل گرفتم و نه باری تحویل دادم که بخواهم پاسخگو باشم. بلکه شرکت نفت باید مدارک را به شرکت HK تحویل دهد تا آنها نیز مدارک را به من برسانند اما شرکت HK هیچ مدارکی دریافت نکرده است.

انتهای پیام/
شنبه ۹ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۳۳
کد مطلب: 9994
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *