۰

فوران چاه 23 کنگان چگونه مهار شد؟

یکی از مهارگران چاه 23 کنگان در پاسخ به شبهات مطرح شده، بخشی از عملیات مهار چاه 23 کنگان را تشریح کرد و گفت : چاه 23 کنگان در کمتر از 3 هفته مهار شد.
فوران چاه - عصر نفت
فوران چاه - عصر نفت
به گزارش ميزنفت ، در حال حاضر عملیات مهار چاه 147 میدان رگ سفید در حال انجام است که حدود 50 روز از آغاز عملیات مهار این چاه می گذرد.

کارشناسان و متخصصان صنعت نفت پس از طولانی شدن پروسه مهار این چاه انتقاداتی را نسبت به سیاست های اتخاذی مسئولان ارشد وزارت نفت در مهار این چاه مطرح کرده و اعلام می کنند هر روز تاخیر در مهار این چاه روزانه بیش از یک میلیون دلار به اقتصاد کشور ضرر وارد می کند.

اما متاسفانه به جای بهره‌گیری از تجارب انباشته شده در سال‌های طولانی و انتقال این تجارب به نسل جدید مهارگران، تلاش می‌شود این انتقادات فنی، سیاسی جلوه داده شود. چنانکه در واکنش به این انتقادات، فعالیت‌های گذشته متخصصان صنعت حفاری را در مهار چاه‌ها زیر سوال برده می‌شود. در این راستا تلاش مفصلی برای زیر سوال بردن عملکرد مهارکنندگان چاه‌های ۲۴ نفت‌شهر و ۲۳ کنگان انجام می‌شود تا مقایسه‌ای بین عملکرد تیم جدید وزارت نفت و مهارکنندگان قدیمی در سطح رسانه‌ها و افکار عمومی انجام نشود.

علی فولادوند که در آن سالها در کنترل و مهار چاه های نفتشهر و کنگان نقش آفرینی کرده است در یادادشتی که اخیرا به خبرگزاری فارس ارسال کرده است درباره این شبهات پاسخ داده و تصریح کرده است که اسناد مهار چاه 23 کنگان حتی در رسانه مربوط به روابط عمومی وزارت نفت نیز وجود دارد.

متن یادداشت فولادوند به این شرح است:

پس از تحریف فعالیت‌های ایثارگرانه در مهار چاه 24 نفت شهر این بار نوبت به چاه 23 کنگان رسیده است. این حادثه نخستین و یکی از پیچیده ترین حادثه ها در یک چاه گازی محسوب می‌شد که در عمق بیش از 66 متری به وقوع پیوسته بود.

ارتفاع ستون آتش در این آتش سوزی گاهی تا 23 متر نیز گزارش شده بود، فعالیت تلاش گران صنعت نفت برای مهار آن ، در زمره یکی از تجربیات برجسته در مواجه به حوادث مشابه در سطح جهان به شمار می‌رود. حال عده ای برای برجسته سازی فعالیت‌های خود بر روی چاه رگ سفید فعالیت های انجام گرفته در این عملیات پیچیده را تغییر داده و تحریف کرده‌اند و در مصاحبه‌ای تصویری روند خاموشی چاه 23 کنگان را در عملیاتی140 روزه عنوان کرده‌اند. آن هم در شرایطی که بر اساس واقعیت و اسناد موجود منتشر شده در این خصوص این چاه در روز 13 خرداد ماه سال 58 آغاز و در هفتم تیر ماه همان سال مهار شد.

«یا فاطمه الزهرا» رمز موفقیت عملیات غرور آفرین مهار چاهی بود که مهار آن شاید بدون استفاده از دستگاه‌های مجهز از جمله دستگاه ام ال تی امکان پذیر به نظر نمی‌رسید و در اقدامی بی‌سابقه انجام شد.

هفتم تیرماه سال  85 شروع حفاری این چاه بود و وجود نیروهای آماده باش در منطقه باعث شد آتش سوزی چاه که از سه هفته گذشته آغاز شده بود، سرانجام پس از هشت ساعت در نقاط حساس مهار شود.

به این ترتیب پس از هفت ماه نشت گاز و سه هفته آتش سوزی که روز اول نقاط حساس آن با انجام چند بار آزمایش و تزریق سیالات مهار شده بود، این چاه مهار شد. با تزریق گل حفاری، سیمان، آب و همچنین شستشوی مسیر میدان با اسید و پمپاژ آب، علائمی مبنی بر ارتباط چاه ها ظاهر شد و سرانجام آتش سوزی و نشت گاز چاه 23 کنگان، در ساعت ۱۱ و 30 دقیقه روز هفتم تیر و مقارن با شهادت بانوی دو عالم حضرت فاطمه ( س ) و با رمز مقدس یا فاطمه الزهرا ( س ) به طور کامل مهار شد.

بدیهی است که پنجه کشیدن به فعالیت های انجام شده در سایر عملیات‌های مهار چاه، برای میلیاردها دلار سرمایه ملی که هر روز در رگ سفید به هوا می رود، هیچ سودی نخواهد داشت. ای کاش مدیران مستقر بر روی چاه 147 رگ سفید به جای انتشار مصاحبه و عکس های یادگاری با این غول آتشین به دنبال راه‌کارهای موثر مهار کردن این آتش عظیم باشند.



منبع : فارس
دوشنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۴۸
کد مطلب: 19865
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *