۰
۴

مهاجرت معکوس گاز از قطر به ایران

میز نفت - معاون ایدرو گفت: در میادین مشترک مهاجرت نفتی و گازی داریم اما در فاز ۱۴ مهاجرت معکوس است و از قطر به ایران می آیند.
میادین مشترک | میز نفت
میادین مشترک | میز نفت
به گزارش میز نفت ، حمید بازرگان امروز در نشست خبری پروژه فاز ۱۴ پارس جنوبی در مورد میزان تولید گاز، اظهار کرد: یک میلیارد مترمکعب تولید گاز داریم که کفایت جمعیت ۲۰۰ میلیون نفر است.

معاون سارمان گسترش و نوسازی صنایع ایران ای درو افزود: باید عمده تمرکز بر بهینه سازی مصرف خانگی باشد تا صنایع به مشکل نخورد. البته توسعه میادین گازی کیش، پارس شمالی، میادینی که ۴ ۵ سال اخیر در ارم و … کشف شده است نیز باید در دستور کار قرار گیرد تا مشکلی در تأمین گاز نداشتیم.

وی تاکید کرد: امیدواریم هم توسعه گازی و هم بهینه سازی مصرف رخ دهد.بازرگان در مورد ظرفیت فاز ۱۴ گفت: ظرفیت تولید فاز ۱۴، ۵۰ میلیون مترمکعب است و اینکه به سلامت از زمستان گذشتیم بابت همین طرح بود.

وی تصریح کرد: در فاز ۱۴ به میزان ۵۰ میلیون مترمکعب تولید می‌کنیم و از تمام فازهای پارس جنوبی نیز ۷۵۰ میلیون مترمکعب تولید داریم و قطر هم حدود ۶۰۰ میلیون مترمکعب دارد.

بازرگان افزود: فرق ما با قطر این است که حجم مخزن قطر دو برابر ایران است و اکثر پیمانکاران خارجی است و تحریم ندارند.وی ادامه داد: تکمیل فازها کار بزرگی بوده است. ما بحث توسعه فاز نداریم بلکه نگهداشت تولید داریم.

معاون ای درو اضافه کرد: در میادین مشترک مهاجرت نفت و گاز به طرف مقابل است اما در فاز ۱۴ مهاجرت معکوس داریم و قطری‌ها به ایران می آیند.

وی در مورد هزینه فاز ۱۴ پارس جنوبی اظهار کرد: ۵.۲ تا ۶ میلیارد دلار هزینه پروژه بوده است و ارزش فراورده ها و محصولات این فاز حدود ۵ میلیارد دلار است.

بازرگان در مورد مشارکت دانش بنیان‌ها گفت: به عنوان نمونه ماشین سازی اراک شرکت دانش بنیان است که پکیج‌هایی را برای اولین بار در فاز ۱۴ آورد. این فاز آخرین فاز پارس جنوبی بود اما به دلیل استفاده از ظرفیت داخلی کم هزینه ترین هم بود.

وی افزود: در مجموع ۱۵ شرکت دانش بنیان با ۳ هزار میلیارد تومان در این فاز به کار گرفتیم و خروجی مطلوبی را گرفتیم.

بازرگان در ادامه اظهار کرد: این مگاپروژه با ۱۵۰ میلیارد دلار پروژه صنعتی سبب می‌شود که از رقیب قطری خود که شرکت‌های آمریکایی در پروژه‌های آن حضور دارند، پیشی گرفته و بیش از آن‌ها گاز تولید کنیم.

معاون ای درو ادامه داد: یکی از دلایل توقف پنج ساله این پروژه قرار گرفتن مخزن آن در کنار خط مرزی با قطر بود.

بازرگان تصریح کرد: ارزش این پروژه حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان است و یکی از موانع مهم پیش رو توقف اعتبارات این پروژه بود، اما در مدت کوتاهی ظرف سه سال این مسائل حل و فصل شد.

وی در مورد میزان اشتغالزایی فاز ۱۴ گفت: فقط در بخش خشکی این پروژه بیش از ۶ هزار نفر مشغول به کار هستند.


منبع : مهر
 
يکشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۱ ساعت ۲۰:۳۹
کد مطلب: 35077
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *


حمید
Iran, Islamic Republic of
مصرف گاز یک آپارتمان صدمتری با متوسط چهار نفر ساکن حداقل ده متر مکعب در شبانه روز می باشد یعنی برای 200میلیون نفر حداقل دو میلیارد متر مکعب نه یک میلیارد!!!!
-افتتاح بخش خشکی فاز 14 مطلقا نقشی در افزایش تولید و گذر لز زمساتن نداشته است. با توجه به ارتباط فازهای 14،12،19 و 13 با یک دیگر از طریق خط لوله،ظرفیت تصفیه گاز فازهای مذکور جابگوی تولید گاز از دریا می باشد.
-بفرمایند چگونه 15میلیون متر مکعب گاز شیرین و حدود بیست هزار بشکه کاندنسیت (تولیدات فعلی فاز 14)میتواند پنج میلیارد دلار ارزش افزوده تولید کند؟!!!
مهاجرت معکوس از فاز 14 از کشفیات ایشان است؟
-محل اظهار نظر افرادی چون من همینجاست.خواهش می کنم منتشر کنید.وقت گذاشتم.
حمید
Iran, Islamic Republic of
وقت و انرژی میگذاریم برای نظر دادن . شما رو به جان امام زمان یا منتشر کنید یا این بخش رو حذف کنید.
حمید
Iran, Islamic Republic of
این بخش رو حذف کنید وقتی نظرات منتشر نمیشه. بیکار نیستیم که .
حروم لقمه ها
حمید
Iran, Islamic Republic of
واقعاً نفهمید.