۰

صادرات «صفر» نفت به هندوستان؟

هند برای تبعیت از تحریمهای ایران مجبور است در ماه آتی میلادی تقریبا واردات نفت از ایران را به صفر برساند.
صادرات «صفر» نفت به هندوستان؟
به گزارش «ميزنفت» به نقل از  ایسنا، هند سعی دارد متوسط واردات نفت خود از ایران را در سال مالی جاری منتهی به ۳۱ مارس ۲۰۱۵ در سطح روزانه ۲۱۰ تا ۲۲۰ هزار بشکه(حدودا ۱۱ میلیون تن) نگه دارد تا به این ترتیب به مفاد توافق هسته ای موقت عمل کرده باشد. براساس این توافق خریداران نفت ایران باید واردات خود را در سطح پایان سال ۲۰۱۳ حفظ کنند.

متوسط واردات نفت هند از ایران در ماههای آوریل تا فوریه حدود ۲۴۰ هزار بشکه در روز(معادل ۱۱ میلیون تن) بوده و به این دلیل ظرفیت کمی برای واردات نفت این کشور از ایران در ماه مارس باقی می‌ماند.

پالایشگاههای هندی در ماههای آوریل تا دسامبر ۲۰۱۴ (۹ ماه نخست سال مالی جاری) واردات نفت از ایران را بیش از ۴۰ درصد افزایش دادند.

یک منبع آگاه گفت: این افزایش باعث شد تا در آستانه سفر باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا به دهلی نو در ماه ژانویه، مقامات آمریکایی در این زمینه به وزارت امور خارجه هند هشدار دهند.

آمارها حاکی از اینست که واردات نفت هند از ایران در ماههای آوریل تا فوریه نسبت به دوره مشابه سال قبل که روزانه ۲۰۶ هزار و ۸۰۰ بشکه بود ۱۶ درصد افزایش یافته است.

یک منبع آگاه گفت: هند تاکنون هیچ محموله نفتی از ایران یا بندر دالیان چین را برای تحویل در ماه مارس سفارش نداده است.

ایران در بندر دالیان چین یک مخزن نفتی اجاره کرده و از آنجا به مشتریان خود در منطقه نفت می‌دهد.

به گفته یک منبع آگاه، پایگاه مانگلور برای جبران کاهش واردات نفت از ایران در ماههای فوریه و مارس مجبور به خرید نفت از کویت و عربستان شده است.

این پالایشگاه همچنین نفت خام سبک بصره عراق را برای بارگیری در ماه مارس به منظور جایگزینی نفت ایران سفارش داده است.

مدیر پالایشگاه مانگلور از اظهارنظر درباره خرید هرگونه نفت از کویت و عربستان خودداری کرده است.

واردات نفت هند از ایران در ماه فوریه با ۶۳ درصد کاهش به پایین ترین سطح یک سال و نیم گذشته رسید.

هند برای نگه داشتن میزان واردات سالانه نفت خود از ایران نزدیک سطوح سال مالی قبل و مطابق توافقنامه هسته ای موقت، واردات نفت خود را از ایران در ماه فوریه به پایین ترین سطح یک سال و نیم گذشته کاهش داد.

آمار منابع تجاری و تردد نفتکش‌ها نشان می‌دهد، هند، بزرگترین مشتری نفت ایران پس از چین، در ماه فوریه روزانه حدود ۱۰۲ هزار و ۲۰۰ بشکه نفت خام و میعانات گازی از ایران وارد کرده که پایین ترین سطح از ژوئیه ۲۰۱۳ است.

واردات نفت هند از ایران در ماه فوریه در مقایسه با ماه ژانویه ۶۳ درصد و نسبت به فوریه سال گذشته ۶۲ درصد کاهش یافته است.

واردات نفت هند از ایران برای دومین ماه متوالی کاهش یافته زیرا دهلی از پالایشگاههای مانگلور، اسار و ایندین اویل خواست که واردات نفت از ایران را در ماههای فوریه تا مارس به دلیل سفر اوباما به هند متوقف کنند.
سه شنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۳۵
کد مطلب: 5465
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *